Lajme

Kosovë: Një muaj paraburgim për pesë të dyshuarit për terrorizëm


Gjykata Themelore e Prishtinës.

Ardijan Gjuraj, Mentor Bellaqa, Ergim Syla, Nehrudin Skenderi dhe Shkodran Krasniqi, ju është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej një muaj, këtë e ka bërë të ditur Gjykata Themelore në Prishtinë përmes një njoftimi për media.

“Gjyqtari i procedurës paraprake kërkesën e prokurorit të shtetit për caktimin e masës së paraburgimit kundër  të pandehurve A.GJ., E.S., N.S., M.B., SH.K., e ka aprovuar si të bazuar dhe të njëjtëve iu ka caktuar masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej një (1) muaji, për secilin veç e veç”, bëhet e ditur në njoftimin e Gjykatës Themelore në Prishtinë.

Sipas Prokurorisë Speciale, të arrestuarit dyshohen për veprat penale, “Përgatitja e veprave terroriste ose veprave penale kundër rendit kushtetues dhe sigurisë së Kosovës”, “Kryerja e veprës terroriste” si dhe për veprën penale “Importi, eksporti, furnizimi, transportimi, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitja e paautorizuar e armëve apo materieve plasëse”.

Po ashtu të arrestuarit dyshohen për veprën “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”.

Armët e sekuestruara nga Policia e Kosovës.
Armët e sekuestruara nga Policia e Kosovës.

Këto armë, janë sekuestruar nga Policia e Kosovës në Prishtinë gjatë bastisjes dhe gjatë arrestimit të këtyre pesë personave.

Mbetet e paqartë nëse të gjitha armët e paraqitura përmes fotografive nga Policia e Kosovës janë pjesë e shitblerjes së simuluar.

Ata janë arrestuar si të dyshuar për terrorizëm të dielën e 17 tetorit, derisa ky arrestim ka ardhur pas një hetimi disa mujorë dhe zbatimit të masave të fshehta të hetimit dhe vëzhgimit. 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore