Shqipëria

Korriku me rritje prej 13 për qind të vizitorëve në Shqipëri


Këtë korrik, muaji i vizitorëve është rritur me 13,0 për qind në krahasim me korrikun e vitit 2021.

Po ashtu numri i vizitorëve rezident është rritur me 13,1 për qind, numri i vizitorëve jo-rezident me 12,9 për qind.

Sakaq, numri i net qëndrimeve gjithsej është rritur me 14,9 për qind, referuar raportit të fundit të INSTAT-it mbi “Strukturat Akomoduese”.

Numri i net qëndrimeve nga rezident është rritur me 14,9 për qind, kurse numri i net qëndrimeve nga jo-rezident është rritur me 15,0 për qind.

Vizitorë dhe netë qëndrime gjithsej(numër në mijë)

Rritje është shënuar edhe për numrin e vizitorëve. Për muajin korrik të vitit 2022, ky numër është rritur gjithsej me 13,0 për qind krahasuar me muajin e kaluar korrik.

Numri i vizitorëve rezident, të cilët janë akomoduar në Rajonin Qendër ka shënuar rritjen më të lartë prej 2,4 herë.

Në Zonat Jo-bregdetare ky tregues është rritur me 50,3 për qind, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të mëparshëm.

Numri i vizitorëve rezident, të cilët janë akomoduar në “Akomodime për pushime dhe të tjera akomodime afatshkurtra” ka shënuar rritjen më të lartë me 53,6 për qind.

Numri më i lartë i vizitorëve për këtë korrik rezulton sipas rajoneve në “Rajonin e Jugut“ (36,1 %), sipas zonave të afërsisë me bregdetin në “Zonat Bregdetare” (71,6 %) dhe sipas llojit të strukturave akomoduese në “Hotele dhe akomodime të ngjashme” (92,9 %).

Vizitorëjo-rezident sipas shteteve (%)

Ndërsa numri i net qëndrimeve gjatë muajit korrik të këtij viti është rritur gjithsej me 14,9 për qind, në krahasim me muajin korrik të vitit 2021.

Numri i net qëndrimeve të vizitorëve rezident, të cilët janë akomoduar në Rajonin Qendër ka shënuar rritjen më të lartë prej 2,4 herë.

Në Zonat Jo-bregdetare ky tregues është rritur me 30,9 për qind, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të mëparshëm.

Kurse numri i net qëndrimeve të vizitorëve rezident, të cilët janë akomoduar në “Akomodime për pushime dhe të tjera akomodime afatshkurtra” ka shënuar rritjen më të lartë me 41,2 për qind.

Korrikun e vitit 2022, numri më i lartë i net qëndrimeve është realizuar sipas rajoneve në “Rajonin e Jugut“ (34,4 %), sipas zonave të afërsisë me bregdetin në “Zonat Bregdetare” (84,1 %) dhe sipas llojit të strukturave akomoduese në “Hotele dhe akomodime të ngjashme” (91,8 %).

Net qëndrime nga jo-rezident sipas shteteve(%)

Lidhur me normat neto të shfrytëzimit, të dhomave dhe të shtretërve, janë dy tregues që matin  përqindjen e shfrytëzimit të kapaciteteve akomoduese, dhoma e shtretër të disponueshëm për vizitorë.

Gjatë këtij muaji, norma e shfrytëzimit të dhomave të “Hoteleve dhe akomodimeve të ngjashme” është 38,6 për qind, kundrejt 35,1 për qind që ishte në muajin e kaluar korrik.

Norma e shfrytëzimit të shtretërve të “Hoteleve dhe akomodimeve të ngjashme” është 40,9 për qind, kundrejt 36,0 për qind që ishte korrikun e vitit 2021.

Norma neto eshfrytëzimit (%)

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore