Shqipëria

Koordinatori amerikan anti-korrupsio zbarkon në Shqipëri, njofton DASH


Koordinatori amerikan Kundër Korrupsionit Global, Richard Nephew, do të udhëtojë në Malin e Zi, Lituani dhe Shqipëri 16-21 qershor, ka njoftuar Departamenti Amerikan i Shtetit.

Vizita e tij do të nënvizojë angazhimin e vazhdueshëm të SHBA-ve për të luftuar korrupsionin në Ballkanin Perëndimor, për të forcuar sundimin e ligjit dhe për të adresuar sfidat e vazhdueshme të përbashkëta.

Më 16-17 qershor, Koordinatori Nephew do të vizitojë Podgoricën, Malin e Zi për t’u takuar me zyrtarë qeveritarë dhe përfaqësues të shoqërisë civile. Angazhimet e tij do të diskutojnë përpjekjet e Malit të Zi kundër korrupsionit, do të kërkojnë të identifikojnë fushat për bashkëpunim të mëtejshëm dhe do të theksojnë mbështetjen e SHBA-ve për përpjekjet e vazhdueshme për të luftuar korrupsionin.

Koordinatori Nephew do të udhëtojë më pas në Vilnius të Lituanisë në datat 18-19 qershor, ku do t’i bashkohet plenares hapëse të Konferencës Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, si dhe sesioneve të tjera zyrtare. Ai do të takohet gjithashtu me partnerë të ndryshëm qeveritarë dhe të shoqërisë civile në margjina.

Më 20 qershor, Koordinatori Nephew do të vizitojë Tiranën, Shqipëri, ku do të takohet me përfaqësues të Qeverisë dhe shoqërisë civile. Ai do të diskutojë për punën që po bëhet në luftën kundër korrupsionit dhe fushat për bashkëpunim dhe bashkëpunim të mëtejshëm në përpjekjet kundër korrupsionit.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore