Lajme

Kina u kërkon prodhuesve të makinave të forcojnë mbrojtjen e të dhënave


Në Kinë, qeveria u ka kërkuar prodhuesve të automjeteve të forcojnë mbrojtjen e të dhënave dhe të ruajnë të dhënat kryesore të krijuara në vend.

Agjencia e lajmeve, “Reuters”, tregon se prodhuesit e automjeteve duhet të marrin miratimin rregullator për të dyja këto çështje kur kanë nevojë të eksportojnë të dhëna kritike dhe para se të azhurnojnë sistemet e makinave.

Kjo në bazë të një politike të re të publikuar nga Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit të publikuar në faqen e saj të internetit.

Nga ana tjetër, nëse kompanitë nuk i ndjekin rregullat e parashikuara, politika e re nuk përfshin ndëshkime.

Sipas “Reuters”, lëvizja vjen në mes të shtytjes së Kinës për të siguruar të dhënat e krijuara nga automjetet e lidhura pasi përhapja e makinave të zgjuara, si Tesla, nxit shqetësimet për sigurinë kombëtare.

Kjo në përputhje me qëllimin e saj më të gjerë për të forcuar politikat rreth privatësisë.

Në prill, Kina nxori ​​një version të dytë të një projektligji për mbrojtjen e informacionit personal, i cili bën thirrje që platformat teknologjike të vendosin masa më të rrepta për të siguruar ruajtjen e sigurt të të dhënave të përdoruesit.

Kurse në shtator, pritet të zbatojë Ligjin për Sigurinë e të Dhënave, i cili kërkon që kompanitë që përpunojnë “të dhëna kritike” të kryejnë vlerësime të rrezikut dhe të paraqesin raporte.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore