Muzikë

Eric Clapton: “S’do të luaj në vende ku kërkohet dëshmia e vaksinimit”


Eric Clapton

Kitaristi dhe muzikanti i madh anglez, Eric Clapton, ka lëshuar një deklaratë kundërthënëse pasi Kryeminstri i Mbretërisë së Bashkuar, Boris Johnson, tha se në koncerte dhe klube të natës do të kërkohet dëshmia e vaksinimit.

Ai tha se “pas deklaratës së kryeministrit të hënën e 19 korrikut ndjehem që më preket nderi e të bëj një deklaratë timen. Dua t’ju them se s’do të performoj në asnjë skenë ku bëhet një diskriminim i tillë. Nëse s’bëhet paraprakisht një provizion që të gjithë njerëzit të marrin pjesë, kam të drejtën që ta anuloj koncertin”.

Ky mesazh u shoqërua me linkun e një kënge anti-lockdown mes Clapton-it dhe Van Morrison, të titulluar “Stand and Deliver”.

Koncertet e planifikuara të Clapton-it në Mbretërinë e Bashkuar janë në maj të vitit 2022, siç shkruhen në dy librat e “Royal Albert Hall” në Londër. Kurse në shtator në “Amerikën Veriore” pritet të ketë një seri performancash.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore