Jetesë & Stil

E urreni punën tuaj? Si të qëndroni të motivuar ndërsa kërkoni diçka më të mirë?


Mund të jetë e vështirë të qëndroni të angazhuar në punë pasi të keni vendosur të largoheni.

Mund të jetë e vështirë të qëndroni të angazhuar në një punë që jo vetëm që nuk ju pëlqen, por keni vendosur ta lini! Dhe fakti që menaxherët tuaj tashmë kanë ngritur shqetësime mjaft serioze për të garantuar një plan veprimi për t’i rregulluar ato është një shenjë se gjërat mund të jenë në një rrugë shqetësuese.

Shumicën e kohës kur jeni të pakënaqur në një punë dhe kërkoni aktivisht të largoheni, është në interesin tuaj më të mirë të përpiqeni ta mbani atë së bashku derisa të largoheni.

Ju me sa duket do të donit të merrnit referenca të mira nga kjo punë në një moment në të ardhmen, edhe pse shpresoni të ndryshoni në një fushë krejtësisht të ndryshme, punëdhënësit e ardhshëm mund të duan të flasin me këtë për të pyetur për gjëra të tilla si puna juaj etika dhe qëndrimi.

Për më tepër, kurrë nuk e dini se ku dhe kur njerëzit do të shfaqen përsëri. Ju mund ta lini këtë punë duke menduar se nuk do të shihni më asnjë nga kolegët tuaj dhe pastaj dy vjet nga tani mund të zbuloni se njëri prej tyre është intervistuesi juaj në një kompani krejtësisht të ndryshme, ose se shefi juaj i ri është miqësor me menaxherin tuaj nga kjo punë, ose kush e di çfarë.

Nëse e shikoni në atë mënyrë, të vazhdoni të bëni një punë të mirë derisa të largoheni është në fakt një investim në ikjen tuaj! Të kesh një reputacion të mirë do ta bëjë më të lehtë marrjen e punës tuaj të radhës, si dhe të gjithë atyre pas kësaj. Të kesh një reputacion të mirë të jep mundësi, kështu që kur të gjendesh në një punë që nuk të pëlqen, është shumë më e lehtë të largohesh për diçka më të mirë.

E gjithë kjo do të thotë që, sado joshëse të tingëllojë pushimi nga puna kur jeni të pakënaqur, duhet të përpiqeni ta shmangni nëse mundeni. Të pushuarit nga puna nuk është gjëja më e keqe në botë, por nuk do të jetë e shkëlqyeshme për reputacionin tuaj me këdo që lidhet me këtë punë, për shkak të vetë pushimit nga puna dhe gjithçkaje që duhet të bëni për të pushuar veten.

Dhe përfitimet e papunësisë, edhe pse të dobishme, zakonisht do të jenë vetëm një pjesë e pagës që merrni tani.

Ka disa përjashtime nga kjo. Nëse keni qenë vetëm në kompaninë tuaj për një kohë shumë të shkurtër, si disa muaj ose më pak, mund të jetë më e lehtë të hiqni dorë nga puna nga CV-ja juaj dhe ta fshini atë nga historia juaj e punës (dhe mendja juaj). Ende ekziston mundësia që të hasni përsëri në dikë nga kjo punë dhe të hiqni dorë nga lidhjet potencialisht të dobishme, por mund të arrini në përfundimin se kompromisi ia vlen.

Ose, nëse jeni aq të pakënaqur sa që ndikon në shëndetin tuaj fizik ose mendor, kjo ndryshon gjithashtu llogaritjen.

Duke supozuar se nuk është kështu, sidoqoftë, mbajeni mend këtë: ju po punoni në mënyrë aktive për të dalë! Ju do të jeni larguar në një moment, dhe duke bërë një punë të mirë deri atëherë do ta bëni jetën tuaj më të lehtë, ndoshta për një kohë të gjatë në të ardhmen.

Disa këshilla praktike për të mbajtur pamjen deri atëherë: sigurohuni që po bëni gjëra që të dukeni të angazhuar në mënyrë të arsyeshme, si pjesëmarrja në takime dhe planifikimi afatgjatë (edhe nëse e dini që nuk do të jeni atje gjatë periudhave që diskutohen) dhe jo shëtitjet në mënyrë të pazakontë.

Gjithashtu, konsideroni të punoni në heshtje mbi dokumentacionin për personin që do t’ju zëvendësojë: organizimi dhe dokumentimi i punës suaj është një mënyrë legjitime për të kaluar kohën tuaj (për sa kohë që nuk përplas përparësitë më të larta) dhe mund të jetë shumë e kënaqshme të bëni një aktivitet që lidhet drejtpërdrejt me largimin tuaj përfundimtar.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore