Jetesë & Stil

Covid-19, shtyn të rinjtë drejt astrologjisë


Për shekuj me radhë, në vendet jo-perëndimore si India dhe Kina, astrologjia ka luajtur një rol të rëndësishëm në shoqëri.

Sidoqoftë, kohët e fundit ka fituar tërheqje të shtuar në perëndim, pasi njerëzit gjithnjë e më shumë i drejtohen udhëzimeve nga yjet përmes llogarive në mediat sociale.

Nga aplikacionet dhe memet e përditshme të horoskopit tek astrologët dhe artikujt ndikues rreth mënyrës se si të visheni ose praktikoni vetë-kujdesin sipas shenjës suaj të yllit, astrologjia ka hyrë në rrjedhën kryesore, duke përshkuar pothuajse çdo aspekt të kulturës popullore.

Astrologjia mund të kuptohet si studimi i objekteve qiellore dhe lëvizjeve të tyre.

Mediat sociale po e bëjnë astrologjinë më të arritshme për audiencat më të reja.

Tani ka një mori aplikacionesh të astrologjisë në treg, që sjellin horoskop të personalizuar dhe lexime të tabelave të lindjeve në pëllëmbën e dorës tuaj.

Në kërkim të një fuqie më të lartë

Astrologjia ka bërë një rrugëtim të gjatë që nga viti 1930 kur kolona e parë e horoskopit u shfaq në Sunday Express të Britanisë.

Por interesi ynë drejtues për të sot është i njëjtë.

“Interesi i shtuar për astrologjinë ndodh në një kohë të paqëndrueshmërisë sociale”, shpjegon antropologia Dr Susannah Crockford.

Në kohë të tilla, është pjesë e natyrës njerëzore që t’i drejtohen një fuqie më të lartë për ndihmë.

Por me rritjen e apatisë fetare që krijon një boshllëk në perëndim, të rinjtë gjithnjë e më shumë po kërkojnë sisteme alternative të besimit.

Ndoshta ka kuptim që sot, pas ngjarjeve të 12 muajve të kaluar, astrologjia u ofron shumë të rinjve një shpjegim të këtyre ditëve të çuditshme.

“Parashikimet Astrologjike mund të jenë shumë tërheqëse për një audiencë të rrëmbyer që po kalon me padurim shumë kohë në internet, vetëm, duke menduar për veten e tyre dhe çfarë po ndodh në botë”, thotë Dr Crockford.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore