Pajisje

Britania vendos parime të reja për AI


Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve (CMA) i Britanisë ka prezantuar shtatë parime të reja për të ndaluar dominimin e kompanive teknologjike në fushën e inteligjencës artificiale dhe për të siguruar transparencë në këtë sektor.

Këto parime synojnë të bëjnë AI të kenë përgjegjësi dhe të parandalojnë kompanitë e teknologjisë të krijojnë mure që pengojnë qasjen në teknologjinë e tyre.

Drejtoresha Ekzekutive e CMA, Sarah Cardell, ka shprehur shqetësimet e saj për dominimin e disa lojtarëve të mëdhenj në tregun e inteligjencës artificiale dhe ka theksuar se, është e rëndësishme të mbrohen interesat e konsumatorëve dhe të promovohet konkurrenca e shëndetshme.

Parimet e propozuara nga CMA do të shërbejnë si një udhërrëfyes për ndërmarrjet dhe organizatat që përdorin inteligjencën artificiale.

Këto rregulla do prezantohen para një samiti global që do të organizohet nga Britania në muajt e ardhshëm.

Këto masa synojnë të sigurojnë që fuqia e inteligjencës artificiale të përdoret në dobi të të gjithë shoqërisë dhe ekonomisë, duke evituar monopolin dhe rreziqet potenciale.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore