Lajme

Ambasada amerikane në Izrael ndryshon emrin në Twitter


Ndërkohë që administrata e re amerikane po merrte detyrën, pas inaugurimit të presidentit të Shteteve të Bashkuara, Joe Biden dhe zëvendëspresidentes Kamala Harris, llogaria zyrtare e Ambasadës Amerikane në Izrael gjithashtu ndryshoi emrin, nga “Ambasadori Amerikan në Izrael” në “Ambasadori i SHBA në Izrael , Bregun Perëndimor dhe Gaza “, por  për vetëm për disa orë.

Të pyetur nëse kjo mund të sinjalizojë një ndryshim në politikën e jashtme amerikane nën drejtimin e Biden-it, një zëdhënëse e ambasadës tha se: “Ky nuk është një ndryshim i politikës ose tregues i ndryshimit të politikës së ardhshme”.

Emri i faqes  në Twitter u ndryshua  pas pak minutash. Zëdhënësi theksoi se ky, “ishte një ndryshim i paqëllimtë dhe jo reflektues i një ndryshimi të politikës së SHBA-ve”.

Biden ende nuk ka emëruar një ambasador të ri për të zëvendësuar ambasadorin Friedman. Friedman-i  është favorizuar nga e djathta e vendosjes së Izraelit.

Më 19 janar, Antony Blinken duartrokiti në seancën e konfirmimit të tij në Komitetin e Senatit të SHBA-së,  ndërsa diskutohej për marrëdhëniet e jashtme.  U diskutua dhe  për  normalizim e marrëdhënieve ndërmjet Izraelit dhe disa vendeve arabe. Blinken tha se këto marrëveshje  e bëjnë Izraelin dhe Lindjen e Mesme më të sigurt./AlbanianPost.com

 

 

Albanianpost.com


Lajmet kryesore