“Air India” ekuipazh vetëm gra


4 ditë · Udhëtime

Kompania ajrore “Air India” ka realizuar fluturimin parë me një ekuipazh,  vetëm me gra. Fluturimi zgjati 17 orë nga  San Francisco, në Bengalurusë

Zoya Aggarwal, Papagari Thanmai, Akansha Sonaware dhe Shivami Manhas, katër komandantet e ngarkuara me fluturimin, u pritën në mbërritje me buqeta me lule.

Papagari Thanmai, duke folur për mediat  në emër të të gjithë ekuipazhit, e përshkroi përvojën si emocionuese.

Shumë udhëtarë donin të fotografoheshin me ne. Të tjerë e kishin rezervuar fluturimin tonë shumë kohë më parë. Përveç ekuipazhit tërësisht me gra, ata u tërhoqën edhe nga ideja e itinerarit, sipas të cilit pritej të fluturonim mbi Polin e Jugut. Udhëtarët festuan me ne në çastin kur hymë në rajonin polar.

 Ministri i aviacionit, Hardeep Singh Puri, e uroi në Twitter ekuipazhin duke shkruar: “Ky ekuipazh profesionistesh ka shkruar një faqe të re në historinë e aviacionit tonë civil”.

Fluturimet përdorin avionët më të fundit me avion me rreze të gjatë Boeing 777-200LR të pajisur me 238 vende, që përbëjnë tetë vende të klasit të parë, 35 të klasës së biznesit dhe 195 vende të klasës ekonomike./AlbanianPost.com



Lajmet kryesore