Jetesë & Stil

A është e dhimbshme heqja e qimeve me laser?


Sa më e ndjeshme të jetë lëkura në fillim, aq më e dhimbshme do të jetë heqja e qimeve

Heqja e qimeve me laser është një procedurë e zakonshme kozmetike që bëhet për të hequr qafe qimet për një kohë të gjatë. Ajo funksionon duke pamundësuar përkohësisht gjëndrat e flokëve nga prodhimi i fijeve të reja të qimeve.

Ndërsa kjo metodë e heqjes së qimeve nuk është plotësisht e përhershme, rezultatet e trajtimeve me laser mund të zgjasin për disa muaj ose edhe vite. Ky trajtim mund të jetë gjithashtu ideal për zonat e trupit që janë të vështira për t’u depiluar.

Megjithatë, përfitimet e heqjes së qimeve me laser nuk mund të arrihen pa ndonjë shqetësim. Trajtimi mund të jetë i dhimbshëm bazuar në atë zonë që po trajtoni, si dhe në tolerancën tuaj ndaj dhimbjes.

Sa dëmton heqja e qimeve me laser?

Heqja e qimeve me laser është projektuar për të synuar folikulat e flokëve me rreze të vogla laser me nxehtësi të lartë. Ndërsa mund të mos e ndjeni nxehtësinë, mund të ndjeni sikur lëkura juaj po këputet me një brez gome.

Ju gjithashtu mund të përjetoni shqetësime të lehta pas procedurës, të tilla si skuqje dhe acarim të ngjashëm me një djegie të lehtë nga dielli.

Procedura gjithashtu mund të jetë e dhimbshme në një farë mase. Sa e dhimbshme varet nga pjesa e trupit që i nënshtrohet heqjes së qimeve me laser. Sa më e ndjeshme të jetë lëkura në fillim, aq më e dhimbshme do të jetë.

Për të minimizuar dhimbjen, ofruesi juaj mund të fërkojë një krem mpirës në lëkurën tuaj përpara procedurës. Në varësi të pjesës së trupit dhe tolerancës suaj ndaj dhimbjes, mund të mos keni nevojë fare për krem mpirës.

Në cilat pjesë nuk duhet ta bëni heqjen e qimeve me laser?

Heqja e qimeve me laser nuk është menduar për zonat e lëkurës pranë një vrime të hapur. Kjo përfshin flokët brenda hundës dhe veshëve tuaj, si dhe rreth zonës gjenitale.

Shumica e efekteve anësore që lidhen me heqjen e qimeve me laser janë të lehta dhe ndodhin pas procedurës duke përfshirë: skuqje, ënjtje, flluska, hiperpigmentim ose rrezik të shtuar për djegie nga dielli.

Ndërsa kremrat anestetikë (mpirëse) mund të ndihmojnë për të minimizuar dhimbjen, Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) rekomandon përdorimin e tyre vetëm kur është absolutisht e nevojshme dhe në dozën më të ulët të mundshme.

Përdorimi i tepërt i kremit mpirës është i lidhur me efekte anësore kërcënuese për jetën. Flisni me ofruesin tuaj për përfitimet dhe rreziqet e kremit mpirës, veçanërisht nëse jeni duke kaluar nëpër trajtime të shumta.

Në përgjithësi, kremi mpirës është konsideruar i sigurt kur përdoret në sasi të vogla në zona të vogla të trupit dhe kur aplikohet nga një profesionist.

Ju gjithashtu mund të konsideroni përdorimin e llojeve të ndryshme të laserëve për trajtimet tuaja të heqjes së qimeve. Një studim më i vjetër zbuloi se laserët alexandrit priren të jenë më pak të dhimbshëm, me ose pa agjentë mpirës.

Është gjithashtu e rëndësishme që të bëni heqjen e qimeve me laser nga një profesionist i licencuar. Megjithëse kompletet e laserit në shtëpi mund të jenë më pak të dhimbshme për t’u përdorur, ato nuk janë të garantuara të sigurta ose efektive në heqjen e qimeve.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore