Shqipëria

Zvicra do të ofrojë 105 milionë franga në mbështetje për politikat e qeverisë


Zvicra do të mbështesë Qeverinë shqiptare për zbatimin e reformave, të cilat do të përmirësojnë demokracinë dhe shtetin ligjor, klimën e biznesit dhe kushtet e jetesës së qytetarëve shqiptarë.

Lajmi u bë i ditur nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë.

Kjo mbështetje, vijon më të tej njoftimin Ministria, do të mundësohet përmes Programit të Bashkëpunimit Zviceran në Shqipëri për periudhën 2022-2025.

Ne aktivitetin ku u prezantua projekti merrnin pjesë Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj,  Ambasadori i Zvicrës në Tiranë, Adrian Maitre,  Drejtoresha e Përgjithshme e Agjencisë Zvicerane, Patricia Danzi, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, ministra të qeverisë dhe përfaqësues të institucioneve të tjera shtetërore.

Në fjalën e saj, Ministrja Ibrahimaj vlerësoi marrëdhëniet mes dy vendeve dhe falënderoi qeverinë zvicerane për mbështetjen që ka dhënë në vite dhe vazhdon të japë për Shqipërinë.

“Mbështetja e partnerëve ndërkombëtare është e rëndësishme për të konsoliduar një kuadër të besueshëm makroekonomik, një mjedis të përmirësuar biznesi, miqësor me inovacionin, konkurrues e produktiv, si dhe që inkurajon punësimin e të rinjve. Të gjithë këto elementë do të shërbejnë që ekonomia në vijim të rritet në një mënyrë gjithëpërfshirëse dhe të qëndrueshme, falë edhe bashkëpunimit publik – privat”, u shpreh Ibrahimaj.

Ministrja theksoi se Programi i Bashkëpunimit 2022-2025 nuk është vetëm një Strategji, por një dokument për të dy palët, për të çuar përpara projekte konkrete të cilat mbështesin reformat kryesore të qeverisë.

Gjatë periudhës 2022-2025, Shqipëria dhe Zvicra do të punojnë për orientimin e reformave dhe arritjen e rezultateve në katër fusha. Fusha e parë përkon me atë të qeverisjes demokratike, e dyta me zhvillimin ekonomik të qëndrueshëm dhe punësim, e treta me shërbimet infrastrukturore dhe ndryshimet klimaterike dhe e katërta në shëndetësi.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore