Lajme

ZPS kërkon nga trupi gjykues që provat ndaj Gucatit dhe Haradinajt të shqyrtohen deri më 11 mars


Përmes një shkrese Zyra e Prokurorit të Specializuar ka kërkuar nga trupi gjykues që të urdhërojë mbrojtjen e Hysni Gucatit dhe Nasim Haradinajt që të zbulojnë çdo provë të mëtejshme që ata kërkojnë të shqyrtohen për dënim deri në orën 16:00 të së premtes së 11 marsit.

“Asnjë nga provat e paralajmëruara nga mbrojtja e Gucatit nuk janë zbuluar. As nuk ka ndonjë indikacion – duke vënë në dukje rregullin e përgjithshëm në Dhomat e Specializuara që aktgjykimi dhe dënimi të shqiptohen njëkohësisht – pse kjo dëshmi nuk mund të ishte ofruar më parë gjatë prezantimit të provave të mbrojtjes”, thuhet në këtë shkresën e ZPS-së.

Sipas shkresës, “për më tepër, mbrojtjes nuk duhet t’i lejohet të detyrojë Trupin Gjykues në një procedurë të dyfishtë duke vonuar zbulimin e çdo prove që dëshiron të paraqesë për dënim”.

Sipas aktakuzës ndaj Gucatit dhe Haradinaj, thuhet se së paku nga 7 deri më 25 shtator të vitit 2020, me anë të tre konferencave për shtyp dhe ngjarjeve të tjera të transmetuara, si dhe përmes përhapjes së mëtejshme, kishin zbuluar pa autorizim informacione të mbrojtura sipas ligjit të Dhomave të Specializuara, përfshirë detajet identifikuese të dëshmitarëve të caktuar të mundshëm.

Aktakuza gjithashtu thotë se Gucati e Haradinaj kanë bërë akuza dhe vërejtje nënçmuese kundër dëshmitarëve potencialë dhe në mënyrë të përsëritur shprehën synimin e tyre për të minuar Dhomat e Specializuara.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore