Shqipëria

Zbulohen anëtarët e rinj të Bordit të Akreditimit të ASCAL-it


Pas zyrtarizimit të Shqiponja Telhaj si kryetare e Bordit të Akreditimit të Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë së Arsimit të Lartë në Shqipëri (ASCAL), nga kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, janë zbuluar dhe anëtarët e rinj të saj.

Raporti i të huajve dhe shqiptarëve në përbërjen e bordit është pesë me pesë.

Iraj Hashi

Nga anëtarët e huaj, i pari në listë është profesor Emeritus i Ekonomisë, Iraj Hashi, nga Shkolla e Biznesit Staffordshire.

Hashi përfundoi arsimin universitar në Inxhinierinë e Rafinerisë së Naftës në Iran (Instituti i Teknologjisë Abadan), studimet Master në Shtetet e Bashkuara (Universiteti i Maryland) dhe studimet e Doktoratës në MB (Universiteti i Keele).

Fusha e tij e specializimit ka qenë gjithmonë mikroekonomia, ekonomia industriale dhe që nga fillimi i viteve 1990 ekonomia e tranzicionit.

Iraj Hashi

Ai ka qenë i përfshirë në mënyrë aktive në kërkime, mësimdhënie dhe këshillime në ekonomitë në tranzicion të Evropës Qendrore dhe Lindore. Që nga viti 1992, Hashi ka punuar me universitete dhe institucione kërkimore dhe këshilluese në Shqipëri, Bosnjë-Hercegovinë, Kroaci, Republikë Çeke, Kosovë, Maqedoni, Poloni dhe Rusi në një sërë projektesh që kanë të bëjnë me sfidat e tranzicionit në këto vende.

Maurice Oudejans

Maurice Oudejans është diplomuar në Universitetin e Amsterdamit për marrëdhënie ndërkombëtare në vitin 1995. Ai punon si menaxher për projektet e akreditimit që prej prillit të vitit 2018 pranë Universitetit ku u diplomua.

Maurice Oudejans

Jetëshkrimi i tij ndahet mes punëve në Institutet e Edukimit holandez dhe projekteve që lidhen me akreditimet apo me digjitalizimin.

Alexander Kohler

Alexander Kohler është një ekspert në qeverisjen e arsimit të lartë dhe sigurimin e cilësisë.

Ai aktualisht po punon me Ministrinë e Arsimit, Kërkimit dhe Shkencës në Federatën Austriake me fokus specifik në financimin e universiteteve publike përmes marrëveshjeve të performancës, mbi cilësinë e mësimdhënies dhe mbi zbatimin e reformës së arsimimit të mësuesve në Austri.

Në vitin 2004, ai ndërtoi dhe administroi Agjencinë Austriake për Sigurimin e Cilësisë, i cili këshilloi dhe institucionet e arsimit të lartë të audituar në Austri dhe vende të tjera evropiane.

Alexander Kohler

Në këtë funksion, ai ishte anëtar i grupeve të ndryshme të ekspertëve ndërkombëtarë dhe sigurimit të cilësisë së rrjeteve.

Ai ka një diplomë në ekonomi dhe administrim biznesi nga Universiteti i Vjenës në Ekonomi dhe Biznes, ku gjithashtu ka punuar si një studiues i ri.

Aysen Savas

Dr. Aysen Savas, praktika e së cilës është zhvilluar në kryqëzimin e arkitekturës dhe studimeve muzeale, ka hartuar, hulumtuar dhe shkruar në lidhje me muzetë.

Dr. Savas mori një diplomë Bachelor dhe Master nga Fakulteti i Arkitekturës, Universiteti Teknik i Lindjes së Mesme dhe një doktoraturë nga MIT.

Ajo ka dhënë mësim vazhdimisht në METU që nga viti 1995, megjithëse ka dhënë udhëzime edhe në MIT dhe në Kolegjin Universitar të Londrës.

Ajo ka zhvilluar disa kurse në fushat e kërkimit arkitektonik, dizajnit llogaritës, mënyrave të përfaqësimit, dhe modelimit arkitektonik.

Aysen Savas

Dr. Savas ka punuar si projektuese, studiuese, konsulente dhe kuratore në projekte të shumta arkitektonike, shpeshherë në kapacitete hibride.

Ndër projektet e saj të dukshme janë Muzeu Yüksel Erimtan, Ankara (2011-2014), në të cilin ajo ka punuar si arkitekte, konsulente dhe kuratore, Muzeu QUBA (2012-sot), për të cilin ka kontribuar si kuratore, Muzeu Kızılay (2010 – përfaqësues), për të cilin ajo është një bashkë-arkitekte, Muzeu i Korporatës së Industrisë së Makinerisë dhe Kimisë (2011-sot) për të cilin ka punuar si arkitekte, konsulente dhe kuratore, dhe Pavijoni i Shangait EXPO 2010 Turkey (2009-2010 ), për të cilën puna e saj si arkitekte, konsulente dhe kuratore mori medaljen e argjendtë në zhvillimin e temës nga Bureau International des Expositions.

Tomasz Jelenski

Mësues akademik, arkitekt, planifikues urban, i diplomuar në Departamentin e Arkitekturës së Brendshme në Akademinë e Arteve të Bukura në Krakov (1997); në 2005 ai mori një doktoraturë në Arkitekturë dhe Planifikim Urban në Universitetin e Teknologjisë në Krakov.

Tomasz Jelenski

Një i diplomuar në Shkollën Evropiane të Arkitekturës Klasike (ESSCA, 2016). Pedagog dhe trajner për një kohë të gjatë në Akademinë Verore Sfidat e Zhvillimit të Qëndrueshëm në Poloni. Në vitin 2004-05 ishte mësues kujdestar në Studion Urban Design në Universitetin e Cardiff-it. Bartës i bursave të Ministrit të Kulturës (2003) dhe Ministrisë së Shkencës (2004).

Nga viti 2007 drejtor i Qendrës Ndërkombëtare për Edukim në Universitetin e Teknologjisë në Krakov; krijuesi dhe menaxheri i Studimeve Pasuniversitare “Menaxhimi i Zhvillimit të Qëndrueshëm të Qyteteve” në Universitetin e Teknologjisë të Krakovës (nga 2016); profesor vizitor në: Georg-Simon-Ohm Hochschule Nurnberg, Universiteti i Prishtinës dhe Universiteti i Teknologjisë së Vjenës (2013-14).

Që nga viti 2012 kryetar i INTBAU Poloni, që nga viti 2017 sekretar i Kolegjit INTBAU. Autor i disa dhjetra botimeve, kryesisht në fushën e planifikimit të qëndrueshëm urban. Në kërkimin shkencor, ai specializohet në çështjet e hapësirës publike dhe pjesëmarrjes shoqërore; menaxhimi, qëndrueshmëria e qyteteve dhe përdorimi i metodave të punëtorisë në praktikën e planifikimit dhe hartimit.

Kita Sallabanda

Kita Sallabanda aktualisht punon si Profesor i Asociuar në Universitetin Complutense të Madridit, një tutor për banorët e Spitalit Klinik të San Carlos
në Madrid dhe profesor i diplomuar në Master Ndërkombëtar në Zbatime të Avancuara Teknologjike në Onkologjinë e Rrezatimit.

Ai po punon gjithashtu në Genesiscare Madrid-Arturo Soria, ndërsa është një Konsulent i Jashtëm Mjekësor në Spitalin Klinik Universitar San Carlos në Madrid.

Kita Sallabanda

Ai është presidenti aktual i Shoqërisë Spanjolle të Radiokirurgjisë dhe Komitetit Neuro-Onkologjik të Spitalit Klinik të Madridit. Fushat e tij të ekspertizës janë kryesisht në SRS me thikë kibernetike, epilepsi, funksione njohëse dhe metastazat e trurit.

Lea Ypi

Lea Ypi është profesoreshë e Filozofisë Politike në London School of Economics dhe profesoreshë e asocuar e Filozofisë në Shkollën e Kërkimit të Shkencave Sociale në Universitetin Kombëtar të Australisë.

Lea Ypi

Ajo është autore e disa veprave, shkrimeve, analizave, prej të cilave më të njohura janë “Arkitektonika e Arsye së Pastër: Qëllimësia dhe Uniteti Sistematik në Kritikën e Arsyes së Kulluar të Kantit”, “Drejtësia Globale dhe Veprimi Politik Avant-Gard”, dhe bashkëautore me Jonathan White në veprën “Kuptimi i Partizanitetit”, dhe së fundmi “Të lirë: të rritesh në fund të historisë”.

Dritan Nace

Pedagogu Dritan Nace është sot një prej shqiptarëve të suksesshëm, jo vetëm si pedagog në në Universitetin Teknologjik të Compiegne, Francë, por edhe në fushën e kërkimit shkencor.

Dritan Nace

Profesioni i tij është profesor universiteti, ku ndërthur punën si kërkues dhe pedagog, duke përfshirë edhe përgjegjësi administrative.

Menjëherë pas doktoraturës ka punuar si inxhinier kërkues në France Telecom, që ishte dhe kompania që i financoi doktoraturën.

Indrit Hoxha

Dr. Hoxha u bashkua me Penn State Harrisburg në vjeshtë 2010 si asistent profesor i ekonomisë. Ai mori Doktoraturë në ekonomi nga Universiteti i Hjustonit. Kërkimi i tij është botuar në Journal of Development Economics, Journal of Empirical Finance, International Review of Economics and Finance, Journal of Real Estate Finance and Economy, Review Quarterly of Economics and Finance, Journal of Financial Economy Policy and the Journal of Economics and Financat.

Indrit Hoxha

Ai ka dhënë shumë kurse në nivelin universitar dhe pasuniversitar, duke përfshirë Parimet e Mikroekonomisë dhe Makroekonomisë, Parasë dhe Bankës, Tregjeve Ndërkombëtare të Kapitalit, Tregjeve të Çmimeve dhe Strategjisë Konkurruese, Mjedisi Ekonomik i Biznesit dhe Tregjeve Financiare dhe Ekonomisë.

Darinka Piqani

Darinka u diplomua në vitin 2004 si studente e dalluar në Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Tiranës, Shqipëri.

Gjatë studimeve të saj, ajo punoi si praktikante juridike për Komitetin Shqiptar të Helsinkit, bëri punë vullnetare për Kryqin e Kuq Shqiptar dhe ishte anëtare e Shoqatës Kombëtare të Debatit. Më pas, punoi për një vit si avokate praktikante në një nga firmat kryesore ligjore në Shqipëri.

Në vitin 2006, me një bursë të plotë nga Fondacioni Soros, Piqani mori diplomën e saj LLM në Departamentin e Studimeve Ligjore të Universitetit të Evropës Qendrore (Budapest) në të drejtën krahasuese kushtetuese, e specializuar në të drejtën e BE-së.

Darinka Piqani

Më pas, ajo vazhdoi studimet e saj të doktoratës në Departamentin e Drejtësisë të Institutit Universitar Evropian (Firence) dhe punoi në tezën e doktoratës me titull “Supremacia e së Drejtës së BE-së dhe Jurisprudenca e Rezervave Kushtetuese në Evropën Qendrore Lindore dhe Ballkanin Perëndimor: Drejt një “Kushtetueshmërie Holistike”.

Piqani mbrojti me sukses tezën e saj në qershor 2010 dhe, më pas, ajo u zhvendos në Holandë.

Që nga gushti 2011, ajo ka dhënë mësim në ligjin e BE-së në Europa Institue të Shkollës së Drejtësisë Leiden dhe që nga prilli 2014 në Kolegjin e Universitetit Leiden në Hagë.

Piqani ka dhënë mësim në fushën e së drejtës së të drejtave të njeriut në Fakultetin e Shkencave Humane të Universitetit Leiden.

Ajo, gjithashtu, ka punuar si asistente e redaktorëve të Rishikimit të Ligjit të Përbashkët të Tregut.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore