Shqipëria

Ulet indeksi i besimit ekonomik të Shqipërisë në nëntor


Treguesi i besimit ekonomik të Shqipërisë u ul me 1.6 pikë përqindjeje në nëntor.

Kështu bëri me dije Banka Qendrore të premten e 1 dhjetorit.

Rënia e besimit në sektorët e industrisë, shërbimeve dhe tregtisë pengoi rritjen e treguesit të ndjenjës ekonomike, pavarësisht rritjes së besimit në ndërtim, tha Banka e Shqipërisë në një vrojtim mujor të besimit të biznesit dhe konsumatorëve.

Treguesi i besimit të industrisë u ul me 0.6 pikë pikë në muajin nëntor.

Në të kundërt, treguesi i besimit të ndërtimit u rrit me 4.4 pikë përqindjeje, duke dalë 20 pikë përqindjeje mbi mesataren historike.

Treguesi i besimit të shërbimeve ra me 4.4 pikë pikë në muajin nëntor, duke qëndruar 12.3 pikë përqindje mbi mesataren e tij historike. Treguesi i besimit tregtar u ul me 1.7 pikë përqindjeje për të dalë 8 pikë përqindjeje mbi mesataren e tij historike.

Indeksi i besimit të konsumatorit u zvogëlua me 0.7 pikë përqindjeje, duke arritur në 2 pikë përqindjeje mbi mesataren e tij historike.

Banka e Shqipërisë ka kryer anketat e bizneseve dhe konsumatorëve që nga viti 2002.

Duke filluar nga maji 2021, frekuenca e vrojtimit u ndryshua nga tremujore në mujore.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore