Lajme

UBS do të blejë Credit Suisse, pohon presidenti zviceran


Presidenti i Konfederatës zvicerane, Alain Berset, ka pohuar se grupi UBS do të blejë rivalët e Credit Suisse në një marrëveshje të krijuar nga rregullatorët zviceranë për të rivendosur besimin në sistemin bankar.

Pavarësisht se shuma e transaksionit, e cila do të përmbyllë edhe likuidimin përfundimtar, nuk është bërë ende me dije, burime të ndryshme mediatike reflektojnë një çmim prej rreth 2 miliardë dollarësh.

UBS kështu, do të mbajë biznesin e vlefshëm të Credit Suisse për menaxhimin e pasurisë.

Diskutimet po vazhdojnë dhe konturet e marrëveshjes mund të ndryshojnë ende pasi UBS dhe rregullatorët zviceranë përcaktojnë detajet e planit dhe deri në çfarë mase autoritetet zvicerane do të ofrojnë garanci ose mbështetje.

Zyrtarët po garojnë për të përmbushur marrëveshjen përpara se tregjet të hapen në Azi.

Rregullatorët kanë ofruar të heqin dorë nga një kërkesë për votat e zakonshme të aksionarëve për të përshpejtuar shitjen.

Një çështje në diskutime është se çfarë kursimi kostoje do të lejohej të gjeneronte UBS nga autoritetet zvicerane përmes lëvizjeve të tilla si shkurtimet e vendeve të punës.

UBS do të mbante vetëm pjesë të bankës së investimeve të Credit Suisse që mbushin.

Çmimi do të ishte një zbritje e konsiderueshme ndaj vlerës së tregut të Credit Suisse, e cila u mbyll të premten me rreth 8 miliardë dollarë. UBS do të merrte përsipër kosto të mëdha të panjohura dhe kompleksitetin e integrimit.

Disa klientë të pasur mbajnë para në të dyja bankat dhe pas një bashkimi mund të vendosin t’i çojnë një pjesë të parave të tyre palëve të treta për qëllime diversifikimi.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore