Pajisje

Thuaj lamtumirë tastierës SwiftKey në iPhone dhe iPad


Tastiera SwiftKey e Microsoft në telefonat Android përditësohet shpesh, por tastiera ka gjithashtu një version për iPhone, ajo nuk është përditësuar për një vit. Tani e dimë pse. Microsoft do të ndërpresë zyrtarisht SwiftKey në iPhone dhe iPad dhe do ta tërheqë aplikacionin brenda pak ditësh.

Në një deklaratë për ZDNet, Chris Wolfe, Drejtor i Menaxhimit të Produkteve në SwiftKey, tha se mbështetja për SwiftKey në iPhone dhe iPad do të përfundojë më 5 tetor.

Në atë datë, aplikacioni do të tërhiqet nga App Store. Ai gjithashtu përmendi se Microsoft do të “vazhdojë mbështetjen për SwiftKey Android, si dhe teknologjinë themelore që fuqizon tastierën me prekje të Windows”, kështu që vendimi ndikon vetëm në versionin iOS dhe iPadOS të braktisur prej kohësh.

Ai vazhdoi duke shtuar se “ata klientë që kanë SwiftKey të instaluar në iOS, ai do të vazhdojë të funksionojë derisa të çinstalohet manualisht ose një përdorues të marrë një pajisje të re”. Nëse dëshironi të përdorni SwiftKey në iPhone tuaj, keni ende disa ditë për ta shkarkuar para se të zhduket përgjithmonë.

Nuk është se do t’ju rekomandonim ta bëni këtë, megjithëse – versioni i fundit është tashmë mbi një vit i vjetër dhe vetëm po bëhet më i vjetër.

Microsoft refuzoi të japë një arsye se pse po ndërpret versionin iOS të tastierës së tij. Por siç e përmendëm, aplikacionit i mungojnë përditësimet për më shumë se një vit. Meqë askush nuk e shikon në mënyrë aktive, nuk ka kuptim ta mbash atë.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore