Lajme

Tenori Lahaj nderohet me simbolin e kryeqytetit “Hyjnesha në Fron”


Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, i ka dhënë tenorit Ramë Lahaj, simbolin e kryeqytetit, “Hyjneshën në fron” në shenjë nderimi për kontributin e këtij të fundit në promovimin e vendit në arenën ndërkombëtare.

“Në shenjë nderimi për kontributin e dhënë në promovimin e Prishtinës në arena ndërkombëtare, ngritjen e nivelit kulturor e artistik në Kryeqytet dhe në mbështetjen e artistëve të rinj të Prishtinës në zhvillimin e karrierës së tyre operistike, mikut tim të zemrës, Ramë Lahaj, i dhuruam simbolin e Kryeqytetit, Hyjneshën në fron”, ka shkruar Rama në rrjetin e tij social Facebook.

Ndryshe, këtë vit nga data 21 deri më 31 korrik në Prishtinë është mbajtur festivali “Ramë Lahaj International Opera Fesitaval”.

Ky ishte edicioni i dytë i këtij festivali i cili solli në kryeqytetin e Kosovës disa artistë dhe muzikantë të njohur ndërkombëtarisht, duke përfshirë Pretty Yende të Afrikës së Jugut, Franco Vassallo të Italisë, Erza Muqolli dhe Jean-Bernard Thomas të Francës, dhe Anna Bondarenko të Ukrainës, të shoqëruar nga Orkestra e Filarmonisë së Kosovës dhe më vonë nga Kori i Fëmijëve “Okarina”.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore