Jetesë & Stil

Temperaturat ideale për shtëpinë tuaj


Një studim i fundit ka zbuluar se gratë në të vërtetë preferojnë temperatura më të larta të dhomës sesa burrat.

Është më mirë të mbani në mend temperaturën ideale për secilën dhomë, në varësi të aktivitetit në të cilin ne ose anëtarët e familjes sonë po marrim pjesë.

Temperatura ideale për të fjetur

Gjumi është thelbësor që trupi juaj të funksionojë mirë, dhe temperatura e dhomës luan një rol të rëndësishëm. Nxehtësia e trupit tonë natyrshëm zvogëlohet ndërsa jemi në gjumë, dhe për shkak të kësaj, temperatura ideale e dhomës suaj duhet të jetë 15ºC dhe 19ºC.

Temperatura ideale për tu ushtruar

Truri kur ushtroheni ju ndihmon të bëheni më vigjilent dhe të përqëndruar. Preferencat e temperaturës së stërvitjes ndryshojnë nga personi në person, por shumica e njerëzve kryejnë dhe ndiehen më së miri kur punojnë në ambiente të mbyllura në një temperaturë të moderuar prej rreth 20ºC deri 22ºC.

Temperatura ideale për të studiuar

Produktiviteti është i rëndësishëm dhe aftësitë e mira studimore mund të ndihmojnë në rritjen e besimit, aftësisë, si dhe vetëvlerësimin tuaj. Temperaturat më të ngrohta mund t’ju bëjnë të ndiheni të lodhur dhe të përgjumur, dhe kjo është arsyeja pse sugjerohet të mbani dhomën tuaj diku midis 21ºC dhe 25ºC ndërsa studioni dhe jeni produktiv.

Temperatura ideale për foshnjat

Për shkak se foshnjat nuk mund të na tregojnë se si po ndihen, është me rëndësi jetike të sigurohemi se janë në një temperaturë të rehatshme jo shumë të ngrohtë ose shumë të ftohtë. Mundohuni ta mbani dhomën të butë dhe komode, midis 20°C dhe 22°C.

Temperatura ideale për kafshët shtëpiake

Temperatura ideale për kafshët shtëpiake varet nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë rracën, madhësinë dhe kushtet shëndetësore. Kafshët shtëpiakë më të vegjël priren të ftohen më shpejt, ndërsa më të mëdhenjtë mund të qëndrojnë të ngrohtë për më gjatë. Para se të largohemi nga shtëpia, është një ide e mirë të siguroheni që temperatura është në rregull për kafshët shtëpiake. Gjatë verës, mos e vendosni temperaturën më të lartë se 26ºC në 27ºC.Sa i përket dimrit, 20ºC deri 22ºC është një interval i mirë.

Temperatura ideale e dhomës për të punuar

Një person mesatar shpenzon rreth 90,000 orë në punë gjatë gjithë jetës së tij. Në vitin 2015, një studim zbuloi se 42% e punonjësve të zyrave thanë se ambienti i tyre ishte shumë i ngrohtë gjatë verës, dhe 56% e tjerë thanë që zyrat e tyre ishin shumë të ftohta në dimër. Temperatura optimale duket të jetë 24ºC si për meshkuj ashtu edhe për femra.

 

 

 

 

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore