Lajme

Slloveni, Gjykata lejon vrasjen e 222 arinjve


Një organizatë mjedisore ka humbur një betejë ligjore mbi vendimin e Ministrisë së Mjedisit për të lejuar vrasjen e 222 arinjve të murrmë në Slloveni këtë vit deri në fund të shtatorit.

Në një vendim të marrë më 16 qershor, Gjykata Administrative ka vendosur që padia e “Alpe Adria Green” të jetë e pajustifikuar.

Dënimi nuk është i hapur për apel.

Vendimi për të lejuar vrasjen e 222 arinjve të murrmë deri më 30 shtator u dha nga Ministria e Mjedisit në shkurt, por u pezullua nga gjykata në mars.

Organizata argumenton se çdo leje e tillë e vrasjes është e paligjshme dhe se, sipas ligjit slloven dhe ndërkombëtar, lejohen të asgjësohen vetëm arinjtë që kanë sulmuar njerëzit.

Gjykata e bazoi vendimin e saj në dëgjimin e dy profesorëve nga Fakulteti i Bioteknologjisë në Lubjanë.

Me asgjësimin, numri i arinjve të murrmë do të reduktohej nga rreth 1 mijë në rreth 800.

Sipas Alpe Adria Green dhe një shoqërie për të drejtat e kafshëve AniMa, gjykata nuk mori parasysh të dhënat mbi turizmin e gjuetisë.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore