Teknologji

Sienna 2021, shtëpia e dytë e familjes


Furgonët e vegjël janë më të mirët kur bëhet fjalë për një familje. Ata kanë më shumë hapësirë ​​për pasagjerë dhe ngarkesa, dhe janë më të lehtë për t’u aksesuar kur familjes i duhet të sigurojë një vogëlush që bërtet.

Edhe pse furgonët e vegjël konsiderohen si automjete të mërzitshme, Toyota po përpiqet ta shfarosë këtë ide me Sienna-n e saj të vitit 2021.

Engadget, faqe dedikuar teknologjisë, tregon se stili i saj sportiv evokon SUV-të më aventureske të Toyota-s dhe ka të gjitha komoditetet më të fundit të informacionit dhe argëtimit për të kënaqur prindërit dhe fëmijët. Dhe më e rëndësishmja, çdo Sienna 2021 është një hibrid që ofron të paktën 35 MPG të kilometrazhit të kombinuar.

Me përfshirjen e kaq shumë teknologjie në Sienna-n e re dhe e ardhur kjo me një çmim relativisht të ulët, Toyota padyshim që po hap luftë me Odyssey-in gjithnjë të popullarizuar të Honda-s dhe hibridin plug-in Pacifica të Chrysler-it.

Toyota arriti të fuste sistemin e saj hibrid AWD në Sienna, ndërsa Pacifica dhe Odyssey ofrojnë vetëm makinë me rrota të përparme. Dhe bazuar vetëm në stilin e saj të dukshëm, Siena 2021 ka shumë më tepër se Pacifica.

Linjat e mprehta dhe grila e madhe përgjatë pjesës së përparme të saj, japin një vije agresive sikur të ishte më e etur për t’u gjendur në pistën e garës. Dhe ai stil vazhdon përgjatë paneleve anësore, duke e bërë Sienna-n të duket sikur po shpejton autostradën edhe kur qëndron në vend.

Përgjatë pjesës së pasme, është dukshëm si kamion, me një dysheme me ngarkesë të ulët që e bën të lehtë ngritjen e karrocave dhe kafshëve shtëpiake.

Brendësia është po aq mbresëlënëse, të paktën në modelin Limited. Një ekran standard me prekje prej 9 inç është pjesa kryesore e sistemit të informacionit dhe është i pajisur me mbështetje për Apple CarPlay, Android Auto dhe Amazon Alexa.

Engadget shkruan se sediljet e rreshtit të parë, të dytë dhe të tretë janë të mbuluara me një veshje luksoze lëkure. Kjo rresht i fundit i vendeve mund të vendoset i rrafshët me tërheqjen e një teli.

Instalimi i sediljes së makinës dedikuar fëmijëve shumë i lehtë falë dyerve rrëshqitëse automatike. Ka më shumë hapësirë ​​për të manovruar çka kthehet në një domosdoshmëri kur drejtuesi është duke ngritur një pajisje tepër të rëndë.

Mund të thuhet se Sienna 2021 do të jetë në listat e dëshirave të shumë prindërve.

Gjatë vozitjes, makina është ishte e qetë dhe e përgjegjshme. Motori 2.5 litërsh me katër cilindra dhe motorët elektrikë të dyfishtë ofrojnë një impresionues 245 kuaj fuqi të kombinuar.

Gjithashtu motori hibrid i jep Sienna-s një shtesë kur lëviz nga një ndalesë e plotë, duke e bërë atë ideale për ndalimin dhe lëvizjen e trafikut.

Përpos përvojës lëvizëse pa shqetësim për drejtuesin e makinës, një tjetër përparësi është edhe hapësira ​​e mjaftueshme për ngarkesat e shtëpisë.

Thuhet se furgonët e vegjël nuk janë vetëm transportues të njerëzve, por janë edhe shtëpia e dytë e familjes. Te Sianna e Toyota-s.

Kjo vërtetohet edhe nga teknologjia e Sigurisë Sense 2.0, e cila mund të ndihmojë të shmangen përplasjet e këmbësorëve, si dhe të rregullohet drejtimi nëse makina largohet nga një korsi dhe të përdoret kontrolli i lundrimit me ndihmën e radarit për të mbajtur automatikisht distancën me makinat para.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore