Stil

Si t’i bëjmë produktet kozmetike të zgjasin më shumë?


Ilustrim

Të gjitha vajzat dhe gratë kanë disa produkte për kujdesin e lëkurës me të cilat nuk mund të durojnë mendimin e ndarjes.

Pavarësisht se sa shumë përpiqeni dhe e luftoni atë, edhe ilaçet më magjike mund të shkojnë keq  përpara se të keni mundësinë të shfrytëzoni çdo pikë të fundit.

Paketimet e produkteve të kujdesit për lëkurën në përgjithësi kanë tendencë të përfshijë datat e skadencës, të cilat ju tregojnë se sa muaj duhet ta përdorni një produkt pas hapjes së tij, përpara se të prishet. Thënë kështu, ka  mënyra për t’u siguruar që po përfitoni maksimalisht nga çdo tub, kuti apo edhe shishe.

Ruani zgjuar

Edhe nëse ju  pëlqen mënyra se si duken serumet tuaja në raftet e kozmetikes suaj, zgjedhja më e mirë është t’i vendosni ato larg, shumë larg nga rafti juaj i bukurisë. Produktet tuaja zgjasin më gjatë kur ruhen në vende të ftohta, të errëta dhe të thata , prandaj sigurohuni që t’i mbani larg lagështirës dhe dritës. Vendosini ato në frigorifer për pak jetëgjatësi të shtuar.

Blini (dhe përdorini) për të zgjatur

Është e vështirë të përcaktohet një “datë skadence” e fortë për një produkt të caktuar, sepse ka kaq shumë faktorë që hyjnë në lojë. Nëse produkti juaj është i paketuar në një kavanoz të errët, ai padyshim që mund të zgjasë më gjatë. Nëse jeni duke përdorur diçka në një tenxhere ose kavanoz, përdorni një shkop ose lugë (në vend të gishtave) për ta hequr atë për të shmangur përhapjen e baktereve. Nëse i zhytni rregullisht putrat tuaja të ndyra në një produkt, është më mirë ta përdorni atë.

Zgjidhni vajin

Produktet për kujdesin e lëkurës mund të bien në kategorinë “me bazë vaji” ose “me bazë uji”, dhe e para priret të jetë superiore kur bëhet fjalë për të qëndruar për një kohë të gjatë. Produktet me bazë vaji mund të zgjasin potencialisht më gjatë sepse ka më pak rrezik të ndotjes bakteriale, duhet të përpiqeni të përdorni çdo gjë me bazë uji sa më shpejt që të jetë e mundur, sepse aty shumohen bakteret.

Kontrolloni përbërësit

Kur bëhet fjalë për jetëgjatësinë, të gjithë përbërësit nuk krijohen në mënyrë të barabartë. Nëse produkti juaj përmban komponime mjaft të paqëndrueshme, si vitamina C ose acidi hialuronik, përdorni më shpejt, sepse duhet të shtoni edhe muajt që ka kaluar në magazinë dhe dyqane, plus oksigjenin që futet pas hapjes. Nëse ndonjë prej këtyre serumeve fillon të ndryshojë ngjyrën ose ka erë të tmerrshme, është koha t’i hidhni ato.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore