Pajisje

Si të hiqni sugjerimet nga “New Tab Page”


Ngjashëm me shfletuesin Chrome për iPhone, iPad dhe Android, Google Chrome në desktop ka disa rekomandime të personalizuara në faqen New Tab. Këto mund të ndihen ndërhyrëse dhe shpërqendruese, kështu që ne do t’ju tregojmë se si t’i fshihni ato.

Faqja e tab-it të ri të shfletuesit celular ngjan shumë me “Discover”. Janë lajmet dhe artikujt e tjerë që Google mendon se mund t’ju interesojnë. Versioni desktop, gjithsesi, ka të bëjë më shumë me rekomandimet e produkteve dhe idetë e recetave bazuar në shfletimin tuaj.

Lajmi i mirë është që Google e bëri të lehtë fikjen e këtyre “sugjerimeve”.

Së pari, shkoni te faqja “Chrome New Tab” duke klikuar ikonën “+” në shiritin e sipërm të dritares së Chrome. Pastaj, klikoni në butonin “Personalizo Chrome” në këndin e poshtëm të djathtë.

Zgjidhni “Kartat” nga menyja anësore.

Nga këtu mund të zgjidhni të çaktivizoni llojet specifike të sugjerimeve një nga një, ose t’i çaktivizoni të gjithë duke zgjedhur “Fshih të gjitha kartat”.

Zgjidhni “Done” kur të keni përfunduar duke bërë zgjedhjet tuaja.

Kjo eshte! Kartat që keni zgjedhur për të fshehur nuk do të shfaqen më në faqen Chrome New Tab. Ky është një mashtrim i vogël për të mbajtur faqen të pastër dhe pa shpërqendrime.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore