Pajisje

Si të bëni fotografi në 16:9 në iPhone


Kamera e iPhone është në gjendje të krijoj dy formate pamjesh—4:3 dhe 16:9. Raporti i pamjes 4:3 përdor megapikselët e plotë, ndërsa 16:9 prehet për një pamje më të gjerë. Ne do t’ju tregojmë se si të kaloni nga njëra ne tjetrën.

Dallimi midis 4:3 dhe 16:9 është gjerësia e fotografisë. Sidoqoftë, nuk është aq e thjeshtë në iPhone. Në 16:9 nuk do të thotë domosdoshmërisht se do të kapeni më shumë.

Pavarësisht, është e thjeshtë të kalosh. Së pari, hapni aplikacionin e kamerës në iPhone tuaj.

Open the camera.

Tani prekni shigjetën në krye të ekranit.

Tap the arrow.

Disa kontrolle do të rrëshqasin lart nga fundi i ekranit. Prekni butonin “4:3″ ose 16:9”.

Select the aspect ratio button.

Tani mund të zgjidhni “16:9”, “Square” ose “4:3”.

Choose an aspect ratio.

Mbani në mend se raporti i pamjes 16:9 është zakonisht një rezolucion më i ulët se 4:3 pasi është duke prerë fotografinë. Nëse dëshironi të përfitoni gjithmonë e më shumë, përdorni 4:3.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore