Aplikacione

Si të aktivizoni “dark theme” Google Maps në iPhone dhe iPad


Përdorimi i Google Maps në modalitetin e errët mund t’ju ndihmojë të kurseni energji në iPhone dhe iPad tuaj. Është gjithashtu e dobishme kur e përdorni gjatë natës. Ja si ta ndizni.

Aplikacioni Google Maps sjell mbështetje për “dark theme” për pajisjet me iOS 13 ose iPadOS 13 ose më të lartë. Për të filluar, sigurohuni që të azhurnoni aplikacionin Google Maps në versionin më të fundit në iPhone dhe iPad tuaj.

Për të aktivizuar modalitetin e errët në Google Maps, do t’ju duhet ta bëni atë brenda aplikacionit për herë të parë. (Pas kësaj, mund të ndizet automatikisht kur pajisja juaj të hyjë në “dark theme”) Së pari, hapni aplikacionin Google Maps dhe trokitni lehtë mbi foton e profilit tuaj në anën e sipërme të djathtë.

Në menunë që shfaqet, zgjidhni “Cilësimet”.

Prekni “Dark Mode” në “Përdorimi i Hartave”.

Në opsionet e “Dark Mode” zgjidhni “Aktiv” për të ndezur.

Përndryshe, ju mund të zgjidhni opsionin “Same As Device Setting” që do të aktivizojë automatikisht dark theme sa herë që aktivizoni aplikacionin në iPhone dhe iPad tuaj.

Zgjidhni “Same As Device Settings” në Google Maps në iPhone dhe iPad. Mbani në mend se për të përdorur miniaplikacionet e Google Maps me një dark theme, do t’ju duhet të aktivizoni dark theme në iPhone dhe iPad tuaj.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore