Pajisje

Si ta ktheni monitorin tuaj nga peizazhi në portret


Shumica prej nesh ndoshta përdorin monitorë që janë të vendosur në një konfigurim peizazhi ose horizontal – me fjalë të tjera, pjesa e sipërme dhe e poshtme janë më të gjera se anët. Kjo funksionon mirë për shumicën e njerëzve që përdorin dy ose më shumë dritare krah për krah ose që po shikojnë video.  

Por nëse jeni duke punuar në një dokument, atëherë mund të dëshironi të provoni të përdorni monitorin tuaj në një konfigurim portret ose vertikal.

Nëse je me fat që të kesh një monitor në një stendë ose krah që kthehet nga peizazhi në portret, mund të kesh më të mirën nga të dyja botët.  

Në vend që të përpiqeni të ktheni qafën, mund të rregulloni sistemin tuaj operativ Windows ose macOS në mënyrë që përmbajtja juaj të shfaqet siç duhet. Ja se si.

Cilësimet
Zgjidhni Sistemi nga shiriti anësor (nëse nuk është i parazgjedhur)
Shkoni te Ekrani > Orientimi i ekranit dhe zgjidhni Portret
Ekrani juaj do të kalojë në modalitetin e portretit. Mund të zgjidhni t’i mbani ndryshimet ose të ktheheni në cilësimet tuaja të mëparshme.
Në një sistem Windows 11, kërkoni veçorinë “Orientimi i ekranit”.
On a Windows 11 system, look for the “Display orientation” feature.

Zgjidhni ekranin që dëshironi të rrotulloni (nëse ka më shumë se një). Në varësi të ekranit tuaj specifik, kërkoni për cilësimin e rrotullimit dhe vendoseni në 90 gradë. Fotografia në ekranin tuaj duhet të rrotullohet në një kënd vertikal. Mund ta konfirmoni cilësimin ose të ktheheni në cilësimin tuaj të mëparshëm.
 

On a macOS system, find the “Rotation” setting for your specific display.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore