• Shtegtimet e Valbona Zherkës: Një udhetim në kohë dhe hapësirë

    Ekspozita “Shtegtim” e artistes Valbona Zherkës u hap më 28 shkurt të këtij viti në Galerinë e Ministrisë së Kulturës (GMK) në Prishtinë. Kuruar nga Vesa Sahatçiu, ekspozita përfshin një koleksion të veprave të Zherkës, duke përfshirë tapiceri dhe piktura të krijuara gjatë viteve. “ATO” është titulli i  tapicerisës, nëpërmjet te cilës artistja sh...

Të fundit nga Kulturë

  • Letrat A4 të Edi Hilës: rrëfime të një shoqërie në tranzicion

  • Historia unike e odës 200-vjeçare në Begracë të Kaçanikut: U bënë vulat e para të UÇK-së dhe e vizituan Bajram Curri e Idriz Seferi

  • 8 marsi dhe betejat e vazhdueshme per barazi

  • Rita Orës i dorëzohet çelësi i Prishtinës

  • Më shumë