Pajisje

“Shortcuts” më të mira të tastierës në iPad


Nëse keni një tastierë për iPad ose iPad Pro, mund të përfitoni më shumë nëse dini një pjesë të vogël të “shortcuts” më të dobishme të tastierës. Këtu janë disa nga të preferuarat tona.

Ashtu si një Mac, iPad përfshin një listë të “shortcuts” bazë të tastierës që funksionojnë me çdo aplikacion. Ato ju ndihmojnë të lundroni në iPadOS, të nisni aplikacionet dhe të modifikoni tekstin. Këto janë “shortcuts” që ndoshta do t’i përdorni më shpesh.

 • Command + H: Shfaq ekranin bazë
 • Command + Tab: Hap ndërruesin e aplikacioneve
 • Command + Space: Hapni Spotlight Search
 • Opsioni+Command+D: Show Dock
 • Shift+Command+3: Screenshot
 • Shift+Command+4: Screenshot dhe modifikoni

Për redaktimin e tekstit

 • Komanda + C: Kopjo
 • Komanda + X: Prerje
 • Command+V: Paste
 • Komanda + Z: “Undo”
 • Shift+Command+Z: Ribëje
 • Komanda + B: Bold
 • Komanda+I: Italicize
 • Komanda + U: Nënvizoni
 • Komanda + A: Zgjidhni të gjitha
 • Command + Shigjeta lart: Shkoni në krye të faqes
 • Command + Shigjeta Poshtë: Shkoni në fund të faqes

Në iPad, çdo aplikacion përfshin grupin e vet të personalizuar të “shortcuts”. Disa prej tyre janë të ngjashme midis aplikacioneve, të tilla si Command+F për të gjetur ose Command+N për të hapur një dokument të ri, por të tjerat janë më pak të dukshme. Le të hedhim një vështrim në disa nga më të dobishmet.

Safari

 • Command + T: Hapni një tab të re
 • Command+W: Mbyllni tabs aktuale
 • Command+L: Hapni URL-në ose kërkoni
 • Command + R: Rifresko faqen
 • Command+F: Gjeni brenda tab aktuale
 • Command+[: Kthehu prapa
 • Command+]: Shkoni përpara
 • Shift+Command+N: Tab e re Private
 • Shift+Command+T: Rihap tab e fundit të mbyllur
 • Shift+Command+Backslash (“\”): Shfaq pasqyrën e tabs

Dokumente

 • Command + N: Krijo një dokument të ri
 • Command+O: Hapni një dokument ekzistues
 • Command+W: Mbyll dokumentin aktual
 • Command+S: Ruani dokumentin aktual
 • Command+P: Printoni dokumentin aktual

 

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore