Vende

Qyteti historik turk, tërheq turistë pavarësisht pandemisë


Safranbolu, një qytet tipik osman në Turqinë veriore ka ruajtur karakterin e tij historik arkitektonik. Ai  ka tërhequr turistë vendas dhe të huaj, pavarësisht nga kufizimet e koronavirusit.

I vendosur në Detin e Zi të Karabuk, ai përfshihet në listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s dhe pasqyron gjallërisht epokën Osmane.

Rreth 50 mijë banorë të vendit kanë ruajtur karakteristikat tradicionale të shoqërisë dhe kulturës turke.

Vitin e kaluar më shumë se 48 mijë turistë vendas dhe të huaj vizituan Safranbolu sipas autoritetit vendor të kulturës dhe turizmit.

Mbi 120 mijë prej vizitorët qëndruan në shtëpitë tradicionale të krijuara midis shekujve XVIII dhe XX. Ato përgjithësisht përbëhen nga tre kate dhe deri në tetë dhoma.

Vitin e kaluar shumica e turistëve të huaj erdhën nga Tajvani, Kina, Koreja e Jugut dhe Gjermania.

Në 2019, para pandemisë Covid-19, mbi 1.2 milion turistë vizituan qytetin.

Shtëpitë autentike në Safranbolu janë ndërtuar  totalisht me gurë./AlbanianPost.com

Albanianpost.com


Lajmet kryesore