Kosova

Qeveria miraton sanksione shtesë ndaj Rusisë dhe Bjellorusisë


Qeveria e Kosovës.

Qeveria e Kosovës, në mbledhjen e të mërkurës ka shtuar sanksionet ndaj Rusisë për të kundërshtuar agresionin e këtij shteti ndaj Ukrainës.

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës ka prezantuar plotësimet dhe ndryshimet për vendosjen e sanksioneve ndaj Rusisë.

“Si kundërpërgjigje ndaj agresionit rus në Ukrainë dhe mbështetje së Bjellorusisë për këtë agresion si dhe krimeve të raportuara më 25 shkurt 2023 Bashkimi Evropian, aprovoi pakon e 10-të të sanksioneve ekonomike dhe individuale ndaj Rusisë dhe Bjellorusisë”.

Tutje Gërvalla ka bërë të ditur edhe ato se çfarë përfshin kjo pako.

“Eksportetët e teknologjisë kritike dhe mallrave industriale, importet e asfalteve dhe gomës, sigurimin e kapacitet të depozitimit të gazit për rusët”, ka thënë Gërvalla.

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla

Themelohet komisioni Ad-Hoc

Po ashtu, në mbledhjen e të mërkurës ekzekutivi ka shqyrtuar propozim vendimin për themelimin e komisionit Ad-Hoc, ku janë emëruar edhe anëtarët.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, gjatë kësaj mbledhje ka bërë të ditur anëtarët e këtij komisioni.

“Proces i rekrutimit për kandidatë për komisionin e autoritetit të konkurrencës ka në vetë edhe procesin e ankimimit”.

“Andaj sot propozohet themelimi i komisionit Ad-Hoc për shqyrtimin e ankesave në këtë përbërje: Agron Gashi, koordinator i zyrës ligjore në zyrën e Kryeministrit kryesues, Fahrije Qorraj, zyrtare e lartë për trajnime dhe barazi gjinore ministria e Ekonomisë anëtare, Shkurte Krasniqi udhëheqëse e divizionit për rregullim më të mirë sekretariati koordinues i Qeverisë në zyrën e kryeministrit, anëtare”.

Teksa komisioni obligohet që t’i shqyrtoj të gjitha ankesat në përputhje të legjislacionit.

Kërkohet shkarkimi i anëtares së bordit të OSHP-së

Gjatë mbledhjes po ashtu ekzekutivi ka propozuar shkarkimin e anëtares së Organit Shqyrtues të Prokurimit, Kimete Gashi, pas insistimeve të OSHP-së që të procedohet me tenderin për insulina.

Kryeministri në këtë mbledhje ka thënë se me vendimin e OSHP-së për furnizim me insulina po rrezikohet shëndeti publik.

“Shëndeti publik po rrezikohet nga vendimi i OSHP-së për furnizimin me insulina. Bazuar në vendimin në fjalë, lejohet importi i insulinave pa autorizim-marketing që shpie direkt në rrezikim të shëndetit të qytetarëve tanë që kanë nevojë për insulinë”.

“Qeveria ka për detyrë të jetë e përgjegjshme e të shmangë çdo rrezik që u kanoset qytetarëve, në veçanti kur bëhet fjalë për shëndetin. Për këtë detyrohemi të marrim masa në pajtim me legjislacionin në fuqi”, ka thënë Kurti.

Në mbledhje Qeveria ka miratuar edhe Projekt-Udhëzimin Administrativ për trajtimin mjekësor dhe psikologjik të fëmijëve, viktimë të abuzimit, për t’i ndihmuar në rehabilitim dhe për t’u riintegruar në shoqëri,

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore