Lajme

Punëtorët në rrugë, kërkojnë një jetë më të dinjitetshme


Nga protesta e BSPK-së

Një pagë më të mirë për një jetë më të dinjitetshme ishte gjithçka që po kërkojnë këta punëtorë të cilët të premten e 20 majit u mblodhën për të shfaqur indinjatën e tyre kundër ekzekutivit.

Përveç ligjit të pagave, e sigurimit shëndetësorë sindikalistët kërkuan edhe tërheqjen e kursimeve pensionale.

Në protestë përveç sindikatës arsimore morën pjesë edhe sindikatat e Administratës, Shëndetësisë, zjarrfikësve, doganave dhe të Korporatës Energjetike të Kosovës.

Protesta e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës është e dyta me radhë e këtij lloji, megjithatë siç u paralajmërua nuk do të jetë e fundit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore