Familja

Punëdhënës-punonjës, përfitime të ndërsjellta


Shumë punëdhënës po u ofrojnë punonjësve përfitime të shëndetit mendor. Por a është kjo ajo që duan punëtorët? A mund të ndihmojnë ata në të vërtetë për t’i mbajtur punëtorë në gjendje të mirë?

Ekziston një numër në rritje, thonë ekspertët, që kompanitë po marrin përgjegjësinë për mbështetjen e stabilitetit emocional të punonjësve.

Megjithëse një ndryshim drejt përfitimeve të shëndetit mendor filloi para pandemisë. Sfidat e vitit të kaluar e kanë bërë shëndetin mendor në punë një shqetësim më të ngutshëm se kurrë.

“Shëndeti mendor në vendin e punës ishte në një pikë lakimi përpara pandemisë”, thotë Kelly Greenwood, CEO i Mind Share Partners, një firmë trajnimi në vendin e punës me qendër në San Francisko.

“Unë mendoj se për shkak të pandemisë dhe nevojës së madhe për të mbështetur njerëzit përmes sfidave të saj, kjo është përshpejtuar”.

Në teori, mbështetja është e vonuar. Por nuk është aq e drejtpërdrejtë sa punëtorët që marrin përfitime të reja, duke gjetur lehtësisht shëndetin e përmirësuar mendor.

Teksa këto programe shpërndahen nëpër kompani, realiteti tregon se është më e komplikuar të adresosh shëndetin me punonjësit. Këto rregullime mund të jenë thjesht maja e ajsbergut për t’i mbajtur punonjësit të sigurt, të shëndetshëm dhe të lumtur.

Përfitime të reja, frikërat e vjetra?

Në vitet e fundit, dhe në të gjithë industritë, ndërmarrjet kanë filluar të shtojnë burime të shëndetit në paketat e përfitimeve të punonjësve.

Gjatë pandemisë, ato oferta janë rritur në mënyrë eksponenciale.

Sipas raportit të Tendencave të Industrisë së Wellness të Punonjësve 2021 nga Wellable, një kompani që harton programe të korporatave të Wellness, 88% e kompanive në Shtetet e Bashkuara po investojnë më shumë në shëndetin mendor.

Më shumë se 80% po shpenzojnë më shumë në menaxhimin e stresit dhe burimeve të rezistencës. Po ashtu më shumë se gjysma e kompanive të anketuara po ofrojnë programe të reja të ndërgjegjësimit dhe meditimit.

Por, teksa kompanitë po e kuptojnë nevojën, dhe gjithnjë e më shumë ofrojnë përfitime si qasja në aplikacione Wellness, seanca terapie telehealth dhe programe të ndërgjegjësimit, nuk ka asnjë garanci që punëtorët do të përfitojnë.

Në fund të fundit, edhe pse disa punëtorë janë mirënjohës për mbështetjen shtesë të korporatave me përfitime Wellness, shumë ekspertë dhe punëtorë mendojnë se ka një hap shtesë të nevojshëm: ndryshimi strukturor.

Pra, ajo që në të vërtetë mund të bëjë ndikimin më të madh është ndërtimi i kulturave të punës jo vetëm që nuk janë të këqija për shëndetin mendor, por që në mënyrë aktive promovojnë dhe kontribuojnë në mirëqenien.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore