Familja

Puna online, krijon mosbesim mes kolegëve


Pandemia solli mbyllje masive të vendeve të punës. Shumë kompani ishin të papërgatitura për atë që u kthye në një marrëveshje të hapur për punën në distancë.

Për disa, situata e jashtëzakonshme fillimisht nxiti një ndjenjë të vullnetit të mirë për të punuar. Ndërsa tani, pas një viti, shihet një lëkundje mes kulturave të ndërmarrjeve. Shihet një mungesë e besimit midis menaxherëve dhe punonjësve.

Pa ndërveprime fizike, të cilat ndihmojnë për të forcuar marrëdhëniet tona profesionale, duket se gjendja nuk është njësoj. Tanimë ka më shumë hapësirë ​​për të bërë supozime negative, shpesh të pabazuara, në lidhje me sjelljet e kolegëve tanë.

Kjo edhe pasi shumë drejtues nuk janë trajnuar për të menaxhuar një ekip në distancë. Në këtë mënyrë ata bien në grackën e mbikëqyrjes së tepruar, e cila tenton të dështojë.

Të gjithë këta faktorë po krijojnë një cikël mosbesimi virtual në vendin e punës. Gjë kjo që përkeqësohet nga lodhja e pandemisë dhe lufta për të mbështetur shëndetin tonë mendor mes një periudhe të zgjatur pasigurie.

Mungesa e besimit nuk është diçka që do të rregullohet në mënyrë magjike pasi pandemia të qetësohet. Pasojat e një kulture mosbesimi janë domethënëse, përfshirë produktivitetin, inovacionin dhe motivimin e zvogëluar. Por ka hapa që mund të marrim për të ndërtuar dhe riparuar në mënyrë efektive besimin, madje edhe nga larg.

Largësia shkakton mosbesim

Para pandemisë, farat e besimit shpesh mbilleshin në punë pa e kuptuar as ne. Duke nisur nga një përshëndetje në ashensor, biseda të vogla pas takimit, duke komplimentuar veshjen e një kolegu.

“Besimi ndërtohet duke kaluar kohë së bashku, jo domosdoshmërisht rreth detyrave të lidhura me punën”, thotë Scott Schieman, kryetar i departamentit të sociologjisë në kampusin e Shën George të Universitetit të Torontos.

“Ne formojmë dhe mbështesim lidhje shoqërore në këtë mënyrë, duke shprehur komunikimin verbal dhe joverbal në mënyra që përcjellin mirëkuptim, ndjeshmëri dhe shqetësim të përbashkët. Nuk ka asnjë mënyrë që thirrjet e pafundme të Zmadhimit të mund të zëvendësojnë thellësinë dhe cilësinë e ndërveprimit njerëzor personal. ”

Ndërtimi i marrëdhënieve në distancë

Në mënyrë që të mbështesni besimin, është e dobishme të kuptoni se ndërtimi i besimit nuk është një proces i vetëm për të gjithë.

Ekzistojnë gjithashtu dy lloje të ndryshme të personaliteteve të besimit. Besimtarë automatikë, të cilët japin përfitimin e dyshimit teksa besimi prishet. Po ashtu dhe besimtarë të bazuar në prova, të cilët kanë tendencë të mos besojnë derisa t’u jepet arsye e përshtatshme për ta bërë këtë.

Kam besim

Të gjitha këto taktika mund t’i ndihmojnë punëtorët të bëjnë hapa përpara për të rindërtuar një kulturë besimi. Por realiteti është se është e pashmangshme që besimi do të prishet ndonjëherë herë pas here.

Kur prishet besimi, si dhe kur drejtuesit monitorojnë çdo lëvizje të punonjësve, këta të fundit duhet të përpiqen të rrisin komunikimin për të qetësuar ankthin.

Në fund të fundit, aftësia jonë për të dhënë përparësi dhe për të zhvilluar besimin me kolegët do të ketë një ndikim të drejtpërdrejtë dhe të menjëhershëm në cilësinë e punës sonë, dhe perspektivën afatgjatë të karrierës sonë.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore