Pajisje

Përdoruesit e Wear OS më në fund mund të transmetojnë muzikë në aplikacionin YouTube Music


Pas një pritjeje të gjatë, përdoruesit e Wear OS tani mund të përdorin aplikacionin YouTube Music e tyre përmes Wi-Fi dhe LTE. Dhe, si bonus, përdoruesit mund ta shtojnë gjithashtu aplikacionin si një miniaplikacion për qasje më të shpejtë.

Në një postim, Google thotë se do të keni mundësi të dëgjoni 80 milionë këngë përmes aplikacionit. Në krye të transmetimit pa reklama, aplikacioni mbështet funksionin e shkarkimeve që rifreskon automatikisht këngët e shkarkuara në orën tuaj Wear OS sa herë që lidhet me Wi-Fi. Ka disa paralajmërime. Për shembull, duhet të jesh abonent i YouTube Music Premium.

Rruga drejt një aplikacioni Wear OS YouTube Music pati shumë kthesa. Në vitin 2020, Google njoftoi se do të mbyllte Google Play Music – i vetmi aplikacion i transmetimit të muzikës në Wear OS. Nuk kishte një aplikacion të disponueshëm të YouTube Music për Wear OS. Kjo në thelb i la përdoruesit e Wear OS me pak alternativa. (Aplikacioni Wear OS i Spotify në atë kohë ishte pak më shumë se një telekomandë). Google më pas i dha përparësi krijimit të një aplikacioni YouTube Music për Apple Watch.

YouTube Music nuk u publikua në Wear OS derisa Samsung publikoi linjën Galaxy Watch 4 verën e kaluar — dhe, në fillim, ishte ekskluzive e Wear OS 3. Sidoqoftë, Google e prezantoi aplikacionin për orët Wear OS 2 të mundësuara nga çipat Qualcomm Snapdragon 4100 rreth një muaj më vonë. Thënë kështu, ishte i kufizuar vetëm në riprodhimin jashtë linje. Ky përditësim i fundit në thelb mbyll ciklin, duke e bërë YouTube Music një aplikacion të plotë të transmetimit të muzikës për orët inteligjente.

Koha e këtij përditësimi nuk është befasuese. Vetëm javën e kaluar në ngjarjen e saj vjetore I/O, Google konfirmoi se do të publikoj Pixel Watch në vjeshtë. Kompania theksoi gjithashtu më shumë opsione në Wear OS 3, duke përfshirë si Google Wallet dhe Google Home. Google.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore