Teknologji

Pamja e re e Microsoft Office


Microsoft filloi testimin e një UI (user interface) të re disa muaj më parë. Pamja dhe ndjesia e re përputhet më mirë me Windows 11,
 
Një nga ndryshimet e para që do të vini re është shiriti “ribbon bar”. Nuk do të ndryshojë mënyrën se si përdorni funksionalitetin e ofruar nga shiriti, por do të bëjë që Microsoft-i softueri kryesor përshtatet me pjesën tjetër të sistemit operativ.
 
Microsoft e ka bërë gjithashtu që Office të përputhet me ” light and dark mode” që po përdorni aktualisht për OS. Asgjë nuk ndeshet më keq se një aplikacion që funksionon në modalitetin e dritës kur kompjuteri juaj është vendosur në errësirë, kështu që ky përditësim e zgjidh këtë problem.
Në fakt mund ta aktivizoni dhe çaktivizoni pamjen e re në varësi të preferencave tuaja. Ekziston një “Coming Soon megaphone” në krye të ekranit dhe duke klikuar mbi të do të kthehet nga pamja e re në atë të vjetër.
Ky përditësim është për përdoruesit e Windows 11, kështu që nëse po ekzekutoni Office në  Windows 10 ose më të vjetër, nuk do të vini re asgjë të re.
 
Në përgjithësi, është një përditësim i vogël, por është i nevojshëm, pasi pamja e vjetër e Office ishte më e dobët.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore