Shqipëria

Nis faza tjetër për hetuesit e BKH-së


Komisioni i Përzgjedhjes në Byronë Kombëtare të Hetimit (BKH) ka mbyllur sot, më 1 gusht, fazën e intervistës dhe përzgjedhjes së kandidatëve për hetues në fazat e mëtejshme të konkurrimit.

Në njoftimin e saj zyrtar, BKH-ja shkruan se kandidatët e kualifikuar do t’i nënshtrohen Testit të Poligrafit, i cili do të fillojë më në 9 gusht.

Në qershor BKH-ja mbylli procesin e Testimit për Aftësitë Fizike, për kandidatët “Hetues”.

“Nga 325 kandidatë pjesëmarrës, u kualifikuan 210 kandidatë dhe 115 kandidatë nuk kaluan në fazën tjetër”, njofton BKH-ja.

Testimi i Aftësive Fizike u zhvillua nën vëzhgimin dhe monitorimin e Komisionit Ndërkombëtar të Ekspertëve, caktuar nga misionet e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimit Europian në Shqipëri.

Kandidatët e kualifikuar, më datë 15 qershor 2021, iu nënshtruan Testit të Esesë me shkrim.

BKH-ja e shpalli garën për 32 hetues në këtë institucion më 6 prill.

Kandidatët e kualifikuar iu nënshtruan një sërë modulesh vlerësimi dhe trajnimesh që duhen kryer përpara se të certifikohen.

“Rrugëtimi i tyre filloi me procesin e përzgjedhjes gjatë muajit tetor 2020 dhe ka përfshirë teste të logjikës së arsyetimit, testin fizik, hartimin e esesë, intervistën e strukturuar, si dhe një verifikim të gjerë të figurës”, shkruhet në njoftimin e SPAK-ut.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore