Lajme

Nis “Bitcoin Valley” në Honduras – 60 biznese pranojnë BTC për të rritur kripto-turizmin


Bitcoin Valley, qyteti i parë Bitcoin në Honduras, është nisur në qytetin e vogël turistik të Santa Lucia, i vendosur 20 minuta nga kryeqyteti Tegucigalpa.

Nisma u zhvillua bashkërisht nga Blockchain Honduras, shkëmbimi i kriptomonedhave Guatemalan Coincaex, Universiteti Teknologjik i Hondurasit, Akademia Decentrale dhe bashkia e Santa Lucia.

Cesar Andino, pronar i sheshit tregtar Los Robles në Santa Lucia, ku funksionojnë disa institucione tregtare, do të pranojë pagesën edhe me Bitcoin përveç dollarëve amerikanë dhe lempirave të Hondurasit.

Ai tha se po pret të marrë një pajisje të pikës së shitjes (POS) që do ta lejonte të pranonte kriptomonedhën.

“Në Santa Lucia, ne të gjithë do të marrim pjesë në këtë projekt… Pranimi i Bitcoin do të na hapë në një treg tjetër dhe do të fitojë më shumë klientë”.

“Ne duhet të globalizohemi. Nuk mund të mbyllemi nga teknologjia dhe nuk mund të lihemi pas kur vendet e tjera tashmë po e bëjnë këtë”, shtoi ai.

Santa Lucia në Honduras

Rreth 60 biznese do të fillojnë me projektin Bitcoin Valley.

Ai vuri në dukje se pronarët e këtyre bizneseve kanë marrë trajnime nga Akademia Decentrale për përdorimin e Bitcoin dhe teknologjinë pas tij.

Coincaex po ofron pajisje POS për tregtarët për t’i lejuar ata të pranojnë BTC. Lidhur me paqëndrueshmërinë e Bitcoin, Paguada shpjegoi se Coincaex “marrin përsipër të gjitha rreziqet”.

Për shembull, ai tha nëse një familje blen peshk në një restorant në Santa Lucia dhe paguan me Bitcoin, shuma ekuivalente e blerjes do të konvertohet në lempiras dhe do të zbritet nga portofoli Bitcoin i familjes.

Coincaex do ta marrë pagesën në BTC dhe do të transferojë atë në lempira në restorant.

“Pronarët e bizneseve nuk do të marrin Bitcoin. Ata do të marrin lempira nga Coincaex”, sqaroi ai.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore