Film

Netflix: ‘Squid Game’ me fitime marramendëse


Fitimet në tremujorin e tretë numërojnë 1.45 miliardë dollarë. Fitimet për aksion janë 3.19 dollarë.

Rezultatet, që tejkalojnë vlerësimet e Wall Street për kompaninë Los Gatos, Kaliforni.

Në fakt, mesatarja e 20 analistëve të intervistuar nga Zacks Investment Research ishte 2.56 dollarë.

Grupi transmetues paraqiti një xhiro prej 7.48 miliardë në atë periudhë.

Për tremujorin e fundit të vitit, Netflix pret të ardhura prej 7.71 miliardë dollarë.

Netflix regjistroi gati 4.4 milionë abonentë të rinj në tremujorin e tretë të vitit, duke tejkaluar parashikimet e analistëve për 3.86 milionë klientë të rinj gjatë kësaj periudhe.

Me këtë rezultat, grupi, pas një ngadalësimi të mprehtë në gjysmën e parë të vitit, arriti një total prej 213.6 milionë abonentësh në të gjithë botën në fund të shtatorit.

Rritja më e madhe në tremujorin e fundit ishte suksesi i serisë koreane “Squid Game” të prodhuar nga Netflix.

“Ne jemi ende shumë të vegjël me shumë mundësi për t’u rritur. Në tregun tonë më të madh, Shtetet e Bashkuara, ne jemi më pak se 10% të kohës së kaluar para televizorit”.

Netflix e deklaron këtë, duke njoftuar se “Squid Game” është shfaqja e saj më e ndjekur ndonjëherë.

Analistët gjithashtu publikuan udhëzimet e tremujorit të katërt, i cili pritet të rrisë abonentët e Netflix me 8.5 milionë, në një rekord të lartë që nga tremujori i parë i vitit 2019.

Deri më tani, 41 kompani anëtare të S&P 500 kanë raportuar rezultatet e tyre financiare: nga këto, 80% mposhtin vlerësimet e EPS, sipas të dhënave të mbledhura nga FactSet.

Gjithashtu, sipas FactSet, duke marrë parasysh kompanitë që kanë publikuar tashmë raportet tremujore dhe vlerësimet mbi fitimet për aksion të atyre që ende nuk e kanë bërë këtë, rritja e fitimeve për tremujorin e tretë të vitit do të jetë + 30%, e treta rritja, në baza tremujore, më e larta që nga viti 2010 për kompanitë e listuara në listën e standardeve.

/Albanianpost.com

Lajmet kryesore