Stil

Mesi i Shekullit takohet me Arkitekturën Moderne në Los Anxhelos


Revistaad

Me muret e saj të tejdukshme dhe pamje fantastike, kjo shtëpi moderne duket sikur del nga kodra, dhe është frymëzuar nga shtëpitë e famshme të “Case Study Houses” në vitet e 50-ta.

Grant Kirkpatrick, arkitekti i studios KAA Design, ka kthyer një kodër në një xhevahir arkitektonik të krijuar për një familje në Los Angeles.

Revistaad

Mendimi i këtij arkitekti ishte që hapësirat duhej të ishin sa më komode dhe elegante.

Qëllimi i këtij projekti ishte të krijonin një shtëpi për të jetuar dhe për ta shijuar atë me familjarë dhe miq.

Ky model pjesërisht është frymëzuar nga shtëpitë e famshme të studiuara në Case Study Houses, në stilet e mesit të shekullit të 20-të, shtëpia ofron pamje spektakolare.

Revistaad

Zona e ndërtuar në kopshte, i kushtuar arkitekturës kaliforniane, që gjithmonë arrin të gjejë mënyra të reja për të përfituar nga klima dhe pasazhi.

Fillimisht, arkitekti Kirkpatrick kishte hartuar një projekt ortogonal, të përqendruar në gjeometri, me linja dhe qoshe të përcaktuara shumë mirë, por ai shpejt kuptoi se nuk kishte kënde dhe vendosi t’i fusë ato në disa mure dhe përmes shkallëve skulpturore.

Niveli më i ulët i shtëpisë ka një shesh lojërash unike për të rriturit dhe fëmijët.

Brenda ka një dhomë familjare, dhomë me një skenë të vogël për shfaqje, një palestër dhe një banjë me qasje në një pishinë të hapur, një trampolinë dhe një dhomë ngrënie dhe kuzhinë në natyrë.

Revistaad
Revistaad

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore