Kosova

Mbi 270 mijë euro ndahen për familjet në nevojë


Qeveria e Kosovës.

Qeveria e Kosovës, përmes mbledhjes elektronike të enjten ka miratuar mbi 200 mijë euro për familjet në nevojë në kuadër të Pakos së Ringjalljes Elektronike.

“Vendimin për ndarjen e 273,600 euro për zbatimin e masës 3.4 – Kuponë ushqimi për familjet në nevojë”, thuhet në komunikatë.

Përveç këtij vendimi në mbledhjen e ekzekutivit është miratuar edhe ndarja e 500 mijë eurove për zbatimin e masës Skema e Granteve për Zanate të Pakos së Ringjalljes Ekonomike.

Ndërsa, është bërë edhe emërimi i anëtarëve në Komisionin për Kontrollin e Tregtisë.

“Sipas këtij ndryshim-plotësimi, z. Driton Ademi, zëvendës anëtar, zëvendësohet nga z. Destan Mustafa, zëvendës anëtar i këtij komisioni. Gjithashtu znj. Elmaze Pireva, anëtare, zëvendësohet nga z. Berat Jashari, anëtar”.

Ministrit të Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati i është dhënë leje për të kërkuar nga presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani dhënien e autorizimit për nënshkrimin e Marrëveshjes së Financimit mes Kosovës dhe Asociacionit Ndërkombëtar për Zhvillim.

Kjo marrëveshje ka të bëjë me financimin e politikave zhvillimore për efektivitetin fiskal, konkurrueshmërinë dhe rritjen e gjelbër.

Gjithashtu, është miratuar edhe raporti i vlerësimit të përshtatshmërisë së sistemit të financimit të komunave për vitin 2023.

E po ashtu edhe raporti vjetor financiar për buxhetin e Kosovës për vitin 2023.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore