Lajme

Maqedonia e Veriut: Komunat me mbi 50% dalje në zgjedhje deri në ora 17:00


Ilustrim

Në komunën e Gjevgjelisë, deri në orën 17 sipas KSHZ-së, 52.9% e qytetarëve të regjistruar me të drejtë vote ose 10 mijë e 96 qytetarë nga gjithsej 19 mijë e 76 të regjistruar në listën e zgjedhësve e kanë shfrytëzuan të drejtën e tyre për votim.

Kryetari i KSHZ-së, Mitko Rizov, theksoi se në vendvotimin 0345 votimi pas orës 19:00 do të zgjatet për një orë e 40 minuta pasi ishte ndërprerë këtë mëngjes për shkak të problemeve me pajisjen për leximin e të dhënave biometrike.

Në 35 vendvotimet e tjera në komunën e Gjevgjelisë për zgjedhjet lokale, procesi i votimit do të përfundojë në orën 19:00.

Në komunën e Valandovës, nga 9 mijë e 992 qytetarë të regjistruar 5 mijë e 229 qytetarë votuan në 24 vendvotime deri në orën 17:00 pra 52.34%, dhe në komunën e Bogdancit pjesëmarrja ishte 48.65 %, më saktësisht 3 mijë e 218 qytetarë shkuan në votime në 12 qendrat e votimit.

Në numrin më të vogël të popullsisë në komunën e Dojranit, pjesëmarrja ishte 62.34% ose votuan 1 mijë e 669 nga gjithsej 2 mijë e 678 qytetarë të regjistruar.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore