Pajisje

Llogaria juaj Microsoft nuk ka më nevojë për një fjalëkalim


Fjalëkalimet po bëhen me shpejtësi një metodë e vjetër për të hyrë në llogarinë tuaj. Me këtë në mendje, Microsoft ka shtuar opsionin për të hequr fjalëkalimin për llogarinë tuaj Microsoft, e cila mund ta bëjë regjistrimin më të shpejtë dhe, ndoshta, edhe më të sigurt.

Siç u përmend, ne po shkojmë drejt një të ardhme pa fjalëkalim, dhe Microsoft po e përqafon atë duke ju lejuar të hyni në llogarinë tuaj përmes aplikacionit Microsoft Authenticator, Windows Hello, një çelës sigurie, verifikim SMS ose kod verifikimi me email.

Të gjithë përdoruesit mund të bllokojnë llogaritë e tyre pa u shqetësuar për vjedhjen e fjalëkalimeve të tyre.

Në një intervistë me The Verge, Vasu Jakkal, nënkryetar i korporatës për sigurinë, pajtueshmërinë dhe identitetin e Microsoft, tha: “Numri i sipërfaqeve në sulm është rritur në mënyrë eksponenciale, kështu që ishte një faktor i madh nxitës për ne në përshpejtimin e shumë nismave tona të sigurisë.

Sa i përket asaj se sa Microsoft po bashkëpunon me të ardhmen pa fjalëkalim, Jakkal tha, “Ne e kemi përhapur këtë në Microsoft dhe gati 100 përqind e Microsoft tani është pa fjalëkalim.”

Nëse doni të hiqni fjalëkalimin tuaj nga Microsoft, procesi është i thjeshtë. Thjesht duhet të shkoni në llogarinë tuaj Microsoft, klikoni “opsionet e përparuara të sigurisë”, pastaj “aktivizoni llogaritë pa fjalëkalim” nën  “Siguria shtesë”.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore