Lajme

Lirohet çmimi i naftës dhe i benzinës


Ilustrim

Pas rritjes graduale të çmimit të derivateve, Ministria e Industrisë, Tregtisë dhe Ndërmarrësisë, ka rikthyer regjimin e çmimit tavan për shitjen e derivateve.

Sipas një komunikate për media e lëshuar nga kjo ministri, çmimi maksimal i lejuar për shitjen e naftës është 1 euro e 57 cent për litër.

Çmimi tavan i benzinë është caktuar për 1 euro e 34 cent për litër.

Ndërsa, çmimi maksimal i lejuar për gaz është 0.75.

Çmimet në fjalë sipas ministrisë hyjnë në fuqi në orën 10 dhe janë valide për 24 orët e ardhshme.

Ndryshe më 22 qershor, Qeveria e Republikës së Kosovës ka miratuar me unanimitet, udhëzimin administrativ për rregullimin e çmimeve për produktet e naftës dhe karburanteve të ripërtritshme dhe masat e tjera mbrojtëse, në Kosovë.

“Udhëzimi administrativ në fjalë bëhet me qëllim që të mbrohet konsumatori, të mbrohet konkurrenca për të mënjanuar çrregullimet në treg dhe për qëllime të tjera të interesit shtetëror”, kishte deklaruar ministrja e Industrisë Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, në mbledhjen e qeverisë.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore