• Lehtë ta hash, vështirë ta gatuash – “Sushi” dhe arti prapa tij

    Në vitin 1820 në Japoni, peshkut të papërpunuar – sa më i freskët që të jetë e mundur – iu shtua orizi dhe kështu lindi sushi modern. Më pas, kjo formë e artit, rreth viteve 1970 filloi të perceptohej si luksoze dhe nisi rrugëtimin përtej kufirit. Mjeshtria kërkon manovrime të kalkuluara dhe lëvizje te përsosura. […]

Të fundit nga Jetesë & Stil