Lajme

Kthesa e të vërtetave për inteligjencën “aliene”


Një zyrtar i dekoruar i inteligjencës dhe veteran i Forcave Ajrore, i kthyer në sinjalizues të UFO-ve dha gjatë javës së kaluar dëshminë publike më të mprehtë të dhënë ndonjëherë në Kongresin Amerikan.

Kjo, në lidhje me pretendimet se ‘inteligjenca jo-njerëzore’ ka vizituar Tokën dhe ka lënë pas mjete dhe trupa, dhe qeveria amerikane e ka mbuluar atë për gati një shekull.

David Grusch, i cili shërbeu me Task Forcën e Paidentifikuar Ajrore (UAP) tashmë të mbyllur (UAPTF), dëshmoi nën betim përpara nënkomitetit të një Komiteti Mbikëqyrës të Dhomës se ai ka prova se ka një grup njerëzish brenda dhe jashtë qeverisë të përfshirë në programe në vazhdim që kanë të bëjnë me zanatet dhe format e jetës jo-njerëzore.

Ato qenie e kanë vizituar Tokën, tha ai, dhe mbulimi ka vazhduar që nga vitet ’30.

Zyrtari amerikan dëshmoi se qeveria e SHBA-ve posedon mjete të shumta aliene dhe mbetje të ekuipazhit të tyre; se kontraktorët e qeverisë kanë “përvetësuar” para për të financuar këto programe në vazhdim dhe se ka pasur përpjekje për të mbyllur gojën e atyre që vijnë përpara që mund të kenë përfshirë edhe vrasje.

Përveç kësaj, Grusch deklaroi se SHBA-të po punonin për të rindërtuar teknologjinë e alienëve dhe se njerëzit u lënduan në procesin e përpjekjes për ta bërë këtë.

Ai tha se kishte një listë dëshmitarësh, bashkëpunues dhe armiqsh, për seancat e ardhshme që mund të jepnin përgjigje shtesë përmes rrëfimeve të dorës së parë.

Grusch gjithashtu iu bashkua korit të atyre që duan të shohin publikimin e imazheve dhe videove të marra gjatë rrëzimit në shkurt të një balone spiune kineze dhe mjeteve të tjera misterioze që fluturuan mbi Amerikën e Veriut.

Zyrtari amerikan i kishte ngritur më parë këto çështje kur paraqiti një ankesë për informatorin tek Inspektori i Përgjithshëm i Komunitetit të Inteligjencës së SHBA-ve për hakmarrjet e brendshme për punën e tij në këtë çështje.

Ajo ankesë u konsiderua ‘e besueshme’ në atë kohë dhe hetimi për të është ende vijon.

Grusch gjithashtu kaloi gati një duzinë orë në seancat dëgjimore të Kongresit me dyer të mbyllura dhe bëri akuza të ngjashme në dy media.

Por e mërkura ishte hera e parë që ai i bëri këto deklarata në publik nën betim.

Grusch i kufizoi deklaratat e tij në atë që ai mund të zbulonte publikisht pa shkelur ligjet në lidhje me informacionin e klasifikuar.

Deklaratat e tij ishin ato për të cilat ai u lirua të fliste pas një Zyre të Mbrojtjes së Parapublikimit dhe Rishikimit të Sigurisë (DOPSR).

Por ai vazhdimisht tha se do të ofronte përgjigje më të detajuara për pyetjet e ndjeshme në një seancë të mbyllur të Kongresit nëse të pranishmit kishin lejet për të dëgjuar përgjigjet e tij.

Ai ishte një nga tre dëshmitarët para komisionit të mërkurën. Dy të tjerët ishin Ryan Graves dhe David Fravor, ish-aviatorë të marinës, të cilët folën për përvojat e tyre duke dëshmuar UAP gjatë fluturimit.

Përtej dëshmisë, Përfaqësuesi i Florida-s, Matt Gaetz në thelb tregoi një incident UAP pranë bazës së Forcave Ajrore Eglin në zonën e Florida-s, duke ofruar detaje të padëgjuara më parë të atij takimi.

Grusch ishte një oficer inteligjence i detajuar në Zyrën Kombëtare të Zbulimit (NRO) si rezervist i Forcave Ajrore dhe më vonë shërbeu në një kapacitet të ngjashëm me Agjencinë Kombëtare të Inteligjencës Gjeohapësinore (NGA) nga viti 2021 deri në fillim të këtij viti.

Ai ishte bashkë-udhëheqësi i asaj agjencie në fenomenet anormale të paidentifikuara (UAP) dhe analizën e objekteve të mesme dhe i raportoi UAPTF-së dhe përfundimisht Zyrës së Zgjidhjes së Anomalive të Gjithë Domenit (AARO) e cila e zëvendësoi atë.

Zyrtari i tha komitetit se u bë një sinjalizues “pas raporteve nga shumë individë të njohur dhe të kredencializuar aktualë dhe ish-ushtarakë dhe të komunitetit të inteligjencës se qeveria amerikane po vepron me fshehtësi – mbi mbikëqyrjen e Kongresit – në lidhje me UAP-të”.

Majori i Forcave Ajrore të SHBA (Ret.) David Grusch, betohet përpara një seance dëgjimore të nënkomitetit të Mbikëqyrjes dhe Përgjegjshmërisë së Dhomës për UFO-t, të mërkurën, 26 korrik 2023, në Capitol Hill në Washington. (AP Photo/Nathan Howard)
Majori i Forcave Ajrore të SHBA (Ret.) David Grusch, betohet përpara një seance dëgjimore të nënkomitetit të Mbikëqyrjes dhe Përgjegjshmërisë së Dhomës për UFO-t, të mërkurën, 26 korrik 2023, në Capitol Hill në Washington. (AP Photo/Nathan Howard)

Në deklaratën e tij hapëse, Grusch tha se ai e bazoi dëshminë e tij “në informacionin që më është dhënë nga individë me një histori të gjatë legjitimiteti dhe shërbimi ndaj këtij vendi – shumë prej të cilëve gjithashtu ndanë prova bindëse në formën e fotografisë, dokumentacionit zyrtar dhe dëshmi e klasifikuar verbale”.

Ai shtoi se ai “kishte ndërmarrë çdo hap që mundem për të vërtetuar këtë provë gjatë një periudhe katërvjeçare dhe për të bërë kujdesin tim të duhur ndaj individëve që e ndajnë atë, dhe është për shkak të këtyre hapave që unë besoj fuqishëm në rëndësinë e sjelljes së kësaj informacion para jush”.

Në vitin 2019, Grusch dëshmoi, “drejtori i UAPTF-së më ngarkoi të identifikoja të gjitha Programet Speciale të Aksesit dhe Programet e Aksesit të Kontrolluar (SAP/CAP) që na duheshin për të përmbushur misionin tonë të mandatuar nga Kongresi”.

Në atë kohë, duke pasur parasysh “detyrat e tij të gjera të mbështetjes së inteligjencës në nivel ekzekutiv”, Grusch tha se ai “ishte i pastruar fjalë për fjalë në të gjitha ndarjet përkatëse dhe në një pozicion besimi ekstrem në kapacitetet e mia ushtarake dhe civile”.

“Unë u informova, gjatë detyrave të mia zyrtare, për një program shumë dekadash të rikthimit të përplasjeve të UAP-it dhe inxhinierisë së kundërt, në të cilin m’u mohua qasja në ato lexime shtesë”, tha Grusch. “Kam marrë vendimin bazuar në të dhënat që kam mbledhur, për t’ia raportuar këtë informacion eprorëve të mi dhe inspektorëve të shumtë të përgjithshëm, dhe në fakt të bëhem një sinjalizues”.

Ai ravijëzoi në përmbyllje se shpreson që veprimet e tij “përfundimisht do të çojnë në një rezultat pozitiv të rritjes së transparencës”.

Më në detaje…

Pretendimet e David Grusch tërhoqën vëmendjen globale, duke u mbështetur në disa vite transparencë të re rreth pilotëve ushtarakë amerikanë, të cilët kanë raportuar se kanë parë objekte me aftësi manovrimi të pashpjegueshme, disa prej të cilave janë regjistruar nga sensorë të ndryshëm në avionë luftarakë dhe anije të marinës.

Disa nga videot mund të jenë të rreme – një objekt në një video të quajtur “GOFAST” po shkonte vetëm rreth 40 milje në orë, sipas analistëve të NASA-s, ndërsa skeptiku i UAP-it Mick West argumenton se një tjetër, i quajtur “GIMBAL”, në fakt reflekton shkëlqimin e sensorit në fjalë.

Sean Kirkpatrick, kreu i zyrës së Pentagon-it që mbledh këto pretendime, thotë se ka pasur 800 raporte që nga viti 1996, dhe vetëm 5 për qind nuk mund të shpjegohen, kryesisht për shkak të mungesës së informacionit.

Kjo organizatë, Zyra e Zgjidhjes së Anomalive të Gjithë Domenit (AARO), lëshoi një deklaratë duke thënë se, deri më sot, “nuk ka zbuluar asnjë informacion të verifikueshëm për të vërtetuar pretendimet se ka ekzistuar ndonjë program në lidhje me posedimin ose inxhinierinë e kundërt të ndonjë materiali jashtëtokësor në të kaluarën ose që ekzistojnë aktualisht. AARO është e angazhuar të ndjekë të dhënat dhe hetimin e saj kudo që të çojë”.

Roli i Kirkpatrick-ut u krijua nga Kongresi pasi një tjetër sinjalizues doli në vitin 2017 në një raport të suksesshëm të “The New York Times”.

Një ish-zyrtar i Mbrojtjes i quajtur Luis Elizondo zbuloi se udhëheqësi i atëhershëm i shumicës në Senat, Harry Reid financoi një përpjekje të vogël ushtarake për të hetuar fenomene ajrore të paidentifikuara (UAP), kryesisht përmes një kontrate me një kompani të drejtuar nga Bob Bigelow, një manjat i pasurive të patundshme në Nevada, donator i Reid dhe entuziast i UFO-ve.

Nën presionin e publikut dhe kërkesën e Kongresit, Departamenti i Mbrojtjes lëshoi video dhe imazhe nga disa prej këtyre pamjeve dhe krijoi AARO.

NASA dhe agjenci të tjera po studiojnë gjithashtu këtë çështje.

Linja zyrtare nga Pentagoni është se raportimi i këtyre pamjeve inkurajohet, hetimi vazhdon dhe se ka gjëra në hapësirën ajrore të SHBA-ve që thjesht nuk mund të shpjegohen.

Kjo nuk është përgjigjja më e kënaqshme. Qeveria amerikane ka hetuar më parë pamjet e UFO-ve, kryesisht në mënyrë jokonkluzive, dhe gjithashtu i përdori ato për të ndihmuar në fshehjen e programeve sekrete të zhvillimit të armëve, veçanërisht krijimin e aeroplanit spiun SR-71.

Ligjvënësit shqetësohen për implikimet e sigurisë kombëtare të këtyre objekteve, të cilat kanë të ngjarë të jenë automjete spiunazhi nga vendet rivale sa çdo gjë tjetër.

Dhe pastaj ka njerëz që janë të bindur se UAP-të duhet të jenë shembuj të jetës jashtëtokësore.

Vlen të theksohet se, deri më tani, askush nuk ka paraqitur prova se këto objekte kanë ardhur nga hapësira apo janë zbuluar në hapësirë.

Supozimi jashtëtokësor vjen nga sjellja në dukje që sfidon fizikën e objekteve dhe nga supozimet e errëta nga sinjalizuesit dhe ish-zyrtarët e qeverisë për njohuri të tjera të fshehura.

Kjo është ajo që Grusch pohon këtu: se ka një lidhje jashtëtokësore dhe se qeveria po e fsheh atë.

Ai nuk ka njohuri të dorës së parë për këtë aktivitet, por thotë se i është raportuar nga burime të besueshme.

Por kjo është një teori: Grusch thjesht po flet me të njëjtët njerëz që foli Elizondo, sepse këto pretendime janë bërë më parë.

Hulumtimi i financuar nga qeveria që po kryente kompania e Bob Bigelow thuhet se përfshinte ekzaminimin e “lidhjeve metalike dhe materialeve të tjera që zoti Elizondo dhe kontraktorët e programit thanë se ishin gjetur nga fenomene ajrore të paidentifikuara”.

Në një histori të vitit 2020, Times citoi Eric W. Davis, një astrofizikan që punonte në programet UAP për Pentagon-in, duke thënë për objektet se “ne nuk mund t’i bënim vetë”.

Por shkencëtarët e tjerë të materialit, duke përfshirë ata që punojnë në anije kozmike, janë në mëdyshje se ekziston një gjë e tillë si një aliazh i paidentifikueshëm.

Ka qasje standarde për përcaktimin e përbërjes së metaleve, të tilla si ato që përdoren nga astrofizikani i Harvard-it, Avi Loeb, ndërsa ai kërkon të provojë rikuperimin e materialit nga një objekt ndëryjor këtu në Tokë.

Grusch sugjeroi gjithashtu se materiali biologjik i paidentifikuar u gjet, por përsëri ka teknika shkencore për të analizuar origjinën e një materiali të tillë.

Leslie Kean, një gazetare që ka mbuluar gjerësisht historinë e UAP-ve dhe së pari raportoi pretendimet e Grusch, ka thënë në një intervistë se ajo që Grusch po përshkruan është “krejtësisht e ndarë nga programi me të cilin ishte përfshirë Elizondo”.

Pra, pretendimi është se ka mjaft UAP të rrëzuara në duart e qeverisë që disa mund të ndahen me programin kërkimor të Bigelow-ut, ndërsa programe të tjera më sekrete gjithashtu kishin akses në to.

Për të forcuar historinë e Grusch-it, Kean citon Christopher Mellon, një ish-zyrtar i inteligjencës që doli në pension në 2004 dhe është bërë një tjetër komentues i shpeshtë për çështjet e UAP-ve.

Mellon, i cili bashkëthemeloi një biznes të fokusuar në UAP të quajtur “To The Stars Academy” me Elizondo-n, ka një historik interesant në këtë fushë.

Në vitin 2016, ai i tha Kean se “unë dyshoj shumë që DoD ose ndonjë agjenci tjetër qeveritare po fsheh informacionin e UFO-ve… Do të doja të besoja se kemi një disk të rrëzuar diku, por kurrë nuk kam parë ndonjë gjë që mbështeste nga distanca pretendime të tilla të pabesueshme”.

Por në një dokumentar të vitit 2020, ai pretendoi se ishte burimi i videove të zbuluara nga UAP, të filmuara në 2004 dhe 2015, që nisën interesimin e fundit për fenomenet.

Një burim tjetër në historinë e Kean për Grusch është një zyrtar i inteligjencës me pseudonim të Forcave Ajrore të SHBA-ve i referuar si Jonathan Grey.

Grey citohet duke thënë se “shumica e materialeve ekzotike të huaja të gjetura kanë një shpjegim dhe origjinë tokësore prozaike – por jo të gjitha, dhe çdo numër më i lartë se zero në këtë kategori përfaqëson një përqindje statistikore të pamohueshme”.

Kean, Grey dhe Grusch kanë pohuar gjithashtu se kombet e tjera kanë rikuperuar rrënojat e UAP dhe kanë kryer kërkime të ngjashme, duke krijuar një Luftë të Ftohtë virtuale mbi teknologjinë jashtëtokësore.

Një tjetër dëshmitar në seancën dëgjimore të kësaj jave, një ish-pilot i marinës amerikane i quajtur Ryan Graves, i cili tani drejton një organizatë gjurmuese UAP të quajtur Amerikanët për Hapësirën Ajrore të Sigurt, tha se ai besonte se 95 për qind e pamjeve të UAP-ve nuk raportohen.

Duke pasur parasysh 800 pamjet që nga viti 1996 që ka dokumentuar AARO, kjo nënkupton 16 mijë incidente – më shumë se një në ditë për 27 vitet e fundit.

E gjithë kjo ngre pyetjen e famshme se përse ende na shmangen dëshmitë e forta të UAP-ve të rikuperuara dhe pse nuk ka pasur një Edward Snowden për teknologjinë jashtëtokësore në SHBA ose në ndonjë vend tjetër.

Grusch tha në dëshminë e tij se ai shpreson që zbulimet e tij “do të veprojnë si një goditje ontologjike (shkatërruese e tokës), një katalizator për një rivlerësim global të prioriteteve tona”.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore