Lajme

KFOR i gatshëm të trajtojë menjëherë çdo zhvillim që mund të ndikojë në situatën e sigurisë në Kosovë


Fotografi nga ushtrimi i KFOR-it

“FROZEN SABRE”2022 është trajnimi i radhës i realizuar nga KFOR-i në Kosovë, kësaj here në aeroportin e Gjakovës.

Ky trajnim kishte të bënte me ndërhyrjen e trupave të tyre pas ngjarje negative të cilat çuan në përkeqësimin e lirisë së lëvizjes dhe kërcënuan sigurinë e popullatës lokale.

Njësitë e Komandës Rajonale Perëndimore (RC-Ë) ndërhynë në bashkëpunim me Batalionin e Rezervës Taktike të KFOR-it (KTRBN) dhe nga Njësia e Specializuar Shumëkombëshe (MSU).

“Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor KAJARI, në fjalën e tij përmbyllëse shprehu mirënjohjen dhe vlerësimin e tij për profesionalizmin, përkushtimin dhe përkushtimin e treguar nga të gjithë ushtarët e KFOR-it që morën pjesë në stërvitjen “FROZEN SABRE”, e cila ishte planifikuar dhe realizuar në kuadër të udhëzimi i zëvendëskomandantit, Brig. Gjeneral Luca PIPERNI”, thuhet në njoftimin zyrtar të KFOR-it.

“ KFOR-i është një forcë shumëkombëshe e NATO-s, e përbërë nga rreth 3700 njësi nga 28 vende kontribuese me trupa, të gatshme për të ndërhyrë në mbarë Kosovën me mjete kinetike dhe jo-kinetike. Trajnimi dhe mbajtja e niveleve të larta të gatishmërisë përfaqëson një nga mjetet që i mundëson KFOR-it të ketë një qëndrim fleksibël dhe të dukshëm në terren, në këtë mënyrë misioni udhëheqës i NATO-s në Kosovë mund të trajtojë menjëherë çdo zhvillim që mund të ndikojë në situatën e sigurisë”, thuhet më tej në komunikatë.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore