Aplikacione

Katër online video komunikimet më të mira


Gjërat mund të fillojnë të hapen, por tani për tani, pandemia COVID-19 vazhdon të kufizojë shoqërimin ballë për ballë dhe shumica prej nesh janë ende duke u mbështetur në thirrjet video për të mbajtur kontakte me kolegët e punës, familjen dhe miqtë.

Dhe për shumicën prej nesh – veçanërisht ata që po përballen me vështirësi financiare – falas është më e mira. Zoom vazhdon të kryesojë listën e aplikacioneve për videokonferenca, por ka një mori aplikacionesh që do t’ju lejojnë të takoni të tjerët në internet falas.

Ne kemi renditur disa nga aplikacionet më të njohura të videokonferencave, së bashku me disa aplikacione të njohura të bisedave me tekst që përfshijnë veçori të thirrjeve video. Ndërsa shumica e tyre tashmë kanë versione falas, disa janë duke ofruar mundësi për veçori shtesë.

Ka një numër aplikacionesh që nuk kemi përfshirë, të tilla si Facebook, WhatsApp dhe FaceTime, që ju lejojnë të bëni biseda me video. Ne i kemi lënë jashtë sepse ata kërkojnë që të gjithë pjesëmarrësit të jenë anëtarë të një rrjeti specifik social (Facebook, WhatsApp) ose që ju të përdorni një lloj specifik të pajisjes (FaceTime, e cila është vetëm Apple).

Ne jemi përpjekur gjithashtu të përqendrohemi në aplikacione që ju lejojnë të merrni pjesë pa pasur nevojë të shkarkoni aplikacionin (nëse nuk jeni host) dhe që lejojnë të paktën dhjetë ose më shumë pjesëmarrës.

  1. Zoom

Zoom është bërë një nga aplikacionet më të njohura të videokonferencave – në fakt, emri i tij po bëhet shpejt sinonim i takimeve me video.

Para goditjes pandemike, kompania Zoom  perdorej nga korporata, por gjithashtu siguron një version bazë falas për individët. Në fillim, për shkak se Zoom nuk e priste popullaritetin e saj të papritur midis përdoruesve jo-biznesorë, kishte disa hapa të gabuar që përfshinin privatësinë dhe sigurinë; kompania shpejt krijoi një numër ndryshimesh dhe azhurnimesh për të adresuar këto çështje.

  1. Skype

Skype ka qenë platforma kalimtare për biseda një-nga-një që kur beta u lëshua në 2003. Karakteristika e tij Meet Now (e cila arrihet duke zgjedhur butonin “Tako Tani” në anën e majtë të aplikacionit) lejon konferencën video ; deri në 50 njerëz mund të takohen me një afat bujar katër orë në takime.

  1. Webex

Webex është një aplikacion për videokonferencë që ekziston që nga vitet e 90; ajo u ble nga Cisco në 2007. Ndërsa është njohur kryesisht si një aplikim biznesi dhe vazhdon të përqendrohet në shërbimin e kompanive, ai ka një version falas mjaft bujar që ia vlen të shikohet. Gjatë pandemisë aktuale, ajo ka zgjeruar tiparet e versionit freemium nga 50 në 100 pjesëmarrës dhe mund të takoheni deri në 50 minuta.

  1. Microsoft Teams

Microsoft Teams  u ndërtua si një konkurrencë e Slack dhe është një ide veçanërisht e mirë nëse jeni pjesë e ekosistemit Office. Thjesht duhet të krijoni një llogari me Microsoft në mënyrë që ta përdorin atë. Aktualisht, për shkak të pandemisë, Microsoft ka zgjatur numrin maksimal të pjesëmarrësve nga 100 në 300 dhe ka shtyrë kufirin kohor nga 60 minuta në 24 orë, gjë që i jep asaj përparësi në krahasim me shumicën e aplikacioneve të tjera falas për videokonferenca.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore