Pajisje

Ju mund ta bëni ekranin tuaj Android “Extra Dim”


Shkëlqimi i ekranit është diçka për të cilën ndoshta nuk mendoni shumë – derisa të jetë e bezdisshme. Ndonjëherë shikimi i telefonit tuaj me ndriçimin më të ulët duket ende shumë i ndritshëm. Për ato situata, Android ka “Extra Dim”.

I prezantuar në Android 12, “Extra Dim” bën pikërisht atë që nënkupton emri. E zbeh ekranin përtej asaj që mund të bëjnë kontrollet e rregullta të ndriçimit. “Extra Dim” mund të hapet nga “Quick Toggles” në pajisjet Android 12+ dhe ka disa opsione shtesë për t’u shoqëruar me të.

Pamjet e mëposhtme janë nga një telefon Google Pixel. “Extra Dim” është gjithashtu i disponueshëm në telefonat Samsung Galaxy përmes të njëjtave hapa, por do të duket ndryshe.

Së pari, do të duhet të zhvendosim pllakën “Extra Dim” në “Cilësimet e shpejta”. Rrëshqitni poshtë dy herë nga pjesa e sipërme e ekranit të pajisjes tuaj Android dhe trokitni lehtë mbi ikonën e lapsit për të modifikuar paraqitjen e pllakës.

Pllakat në pjesën e sipërme janë në zonën e cilësimeve të shpejta. Lëvizni poshtë në pjesën e poshtme dhe gjeni pllakën “Extra Dim”. Prekni dhe mbani atë dhe më pas tërhiqeni pllakën në zonën e sipërme.

Prekni shigjetën e pasme në këndin e sipërm majtas kur të keni mbaruar.

Tani klikoni “Extra Dim” nëse nuk është tashmë, atëherë mund të rregulloni sa zbehtë dëshironi të shkojë me rrëshqitësin “Intensiteti”.

Së fundi, mund të vendosni nëse dëshironi që ai të qëndrojë i ndezur pasi të rinisni pajisjen. Opsioni do të vendosë një buton lundrues në anën e ekranit gjatë gjithë kohës.

Kjo është gjithçka për të. Mendoni se ekrani nuk po zbehet mjaftueshëm, rrëshqitni shpejt hapin cilësimet e shpejta dhe zgjidhni “Extra Dim”. Kjo është një nga ato veçoritë e vogla që mund ta bëjnë përvojën tuaj me Android pak më të këndshme.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore