Aplikacione

Ja se si Meta do të fitojë para nga llogaria juaj e WhatsApp


WhatsApp është një nga shërbimet më të njohura të mesazheve në botë, por pronari i tij Meta (dikur Facebook) nuk e ka kuptuar plotësisht se si të fitojë para prej tij. Tani kompania ka një veçori të re që mund ta ndryshojë atë.

Meta njoftoi se po prezanton WhatsApp Cloud API për të gjitha bizneset në mbarë botën, i cili ka qenë në testim beta që nga nëntori. Funksionaliteti i lejon kompanitë të integrojnë mesazhet WhatsApp nga klientët në sistemet e tyre të fundit.

Meta u përpoq të vendoste reklama në aplikacion disa vite më parë, gjë që bëri që një nga bashkëthemeluesit e WhatsApp të largohej nga kompania në vitin 2018. Meta thuhet se hoqi dorë nga vendosja e reklamave në WhatsApp në fund të 2019.

Lajmi i mirë është se, për sa kohë që bizneset janë të gatshme të paguajnë për mjetet e bisedës, WhatsApp ndoshta do të vazhdojë të funksionojë njësoj për njerëzit normalë. Planet ndryshojnë gjithmonë, por për momentin, Meta nuk ka asnjë qëllim (publik) për të vendosur reklama të ngjashme me Facebook ose Instagram në WhatsApp.

Ky produkt i ri biznesi nuk është krejtësisht i ri – është thjesht një version cloud i WhatsApp Business API, i cili ishte gjithashtu një produkt me pagesë për kompanitë. Sidoqoftë, Meta pret që më shumë grupe të përdorin opsionin e ri të cloud, pasi ai funksionon tërësisht në serverët e Meta.

Kompanitë mund ta përdorin atë për të konfiguruar përgjigje të shpejta të automatizuara, mesazhe përshëndetëse dhe opsione të tjera.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore