Vende

Italia, Franca dhe Gjermania – destinacionet trend për vitin 2024


Një ndryshim i dukshëm në motivimet e udhëtimit në mbarë botën që nga viti 2019 është vënë re nga një studim i fundit i Mabrian.

Bëhet fjalë për një prirje të dallueshme drejt preferencave eksperimentale dhe jo konvencionale.

Ka pasur një rritje globale prej tetë pikë përqindjeje në udhëtimet eksperimentale, duke përfshirë turizmin aktiv, natyror dhe gastronomik.

Kurse turizmi tradicional përcaktohet nga eksplorimi kulturor, daljet në plazh, aktivitetet familjare, jeta e natës dhe pazaret.

Sa i përket destinacioneve të mundshme, Italia kryeson me katër, e ndjekur nga afër nga Franca dhe Gjermania me nga dy.

Dhjetë rajonet kryesore në trend për vitin 2024 përfshijnë gjithashtu Mbretërinë e Bashkuar dhe Portugalinë, secila me një destinacion.

Ndër këto destinacione, Piemonte në Itali shquhet për pozicionimin e shkëlqyer, duke përfshirë vende si Torino dhe Alba.

Piemonte sakaq e vë theksin në motivimet eksperimentale.

Duke siguruar vendin e dytë është New Aquitaine në Francë, me destinacione të tilla si Bordeaux, Biarritz dhe Limoges.

E njohur për produktet e saj enologjike dhe gastronomike, së bashku me ofertat në turizmin aktiv, spikat New Aquitaine.

Lindja e Anglisë është në fund të tre destinacioneve kryesore në trend, me gurë të çmuar si Cambridge, Essex dhe Norfolk.

Ky rajon vendos një ekuilibër midis ofertave kulturore dhe natyrore, duke e pozicionuar veten si një destinacion në rritje.

Destinacionet kryesore në trend janë:

Occitanie (Francë)

Campania (Itali)

North Rhine-Westphalia (Gjermani)

Lombardia (Itali)

Emilia-Romagna (Itali)

Provinca e Hamburgut (Gjermani)

Provinca e Lisbonës (Portugali)

Mabrian ka vënë në dukje se secila prej këtyre vendndodhjeve kontribuon në aspekte të ndryshme të destinacioneve në trend për vitin 2024.

Dhe se tërheqja e turizmit aktiv dhe të natyrës merr një drejtim në rritje, secili duke përjetuar një rritje prej pesë dhe tre pikë përqindje që nga viti 2019.

Referuar Mabrian, vendet e Evropës Veriore janë të gatshme të përfitojnë nga tendencat në zhvillim të kërkesës.

Si rezultat, vende si Islanda, Norvegjia, Finlanda, Sllovenia dhe Zvicra tregojnë një normë interesi që kalon 60 për qind në aktivitetet eksperimentale midis vizitorëve të tyre.

Fijet e përbashkëta që lidhin këto kombe janë burimet e tyre të bollshme të peizazhit natyror, duke u mundësuar atyre të komandojnë udhëheqjen e këtij trendi turistik, veçanërisht në fushën e turizmit aktiv.

Shkarkimi dhe publikimi i teksteve nga Albanian Post nuk lejohet pa përmendur burimin. Faleminderit për respektimin e etikës së profesionit të gazetarit.

/Albanianpost.com


Lajmet kryesore